Демерджиев: Касата на Къро е била отворена, но не са взети ценностите, а какво?

0

Извършителите на убийството на Красимир Каменов в РЮА са „извършили и други действия в къщата“, след като убиват четиримата, сред които и Къро. Касата му е била отворена и е взето нещо важно. За това намекна в студиото на bTV бившият служебен вътрешен министър Иван Демерджиев без да дава повече подробности. 

По думите му има много следи, „които насочват към нещо друго, което е много интересно“. „Когато се прицелиш в определени места в една къща и си решил да извършиш още нещо там… Да отвориш едни каси и да се вземе тяхното съдържание… Не мога да говоря в повече детайли“, каза Демерджиев, който изтъкна, че в къщата и в касата е имало много ценности, които не липсват. „Може да става дума за нещо по-важно – документи и информация“, предположи бившият вътрешен министър.

„Очаквам органите за разследване да дадат отговор защо тези хора, убили четири човека, са си позволили да извършат и други действия“, каза той. По думите му има много оперативна информация по случая, която се очаква да стигне до гражданите, а ако не стигне, той лично щял да я разкаже в телевизионно студио.

„Дали има хора в България, които имат интерес от убийството, дали има такива, които имат интерес от извършените действия в къщата, за които стана дума, това предстои да се изясни“, добави бившият вътрешен министър.

Той отказа да даде повече подробности от следствените действия, но добави, че представители на полицията на ЮАР предстои да дойдат в България.

Накъде след министерския пост 

„Ролята ми на общественик ще продължи. Ще се боря на този терен. Докъде ще ме отведе това – ще видим. Ситуацията определя дали обществената функция ще прерасне в политическа или не“, отговори бившият служебен министър на въпроса дали се готви за политическа кариера.

„Нека изчакаме събитията да се развият, да дойде съответният момент и тогава ще можем да коментираме директно“, каза той.

През последните дни стана ясно, че част от служебните министри стават съветници на президента Румен Радев. В тази връзка той каза, че в последните години поддържа системни контакти с президента и неговата администрация. „Смятам и занапред да е така. Нямам желание да заемам пост на този етап“, добави Демерджиев.

„Натрупах опит и смятам да го използвам за присъствие в обществения живот. Ако се явя на избори, не знам дали ще са местни или друг вид, надявам се хората да оценят действията ми, които са видели“, каза още бившият вътрешен министър.

За предстоящия протест на МВР

Заплатите в системата на МВР ще бъдат първото голямо предизвикателство пред новия вътрешен министър, смята Демерджиев. „Моите наблюдения са, че автоматично се повтарят едни бюджети. Няма как хората да са мотивирани“, каза той.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.