12 г. след като уби Яна в Борисовата: Чеци с иск за 28 бона – бил сам в килия само с дървениците

0

О съденият на 20 години затвор за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина Николай Русинов – Чеци иска 28 800 лева от държавата, защото бил прекарал над 1200 денонощия в килия „самостоятелно“ и така се нарушила връзката му с външния свят.

Това е поредната прищявка, с която убиецът на младата Яна занимава родната Темида. Жалбите, с които той залива различните съдилища, са десетки всяка година и са за всевъзможни битовизми – от неполучено в кафеза свинско филе от мама до конфискуван телефон и слушалки, които по закон е забранено лишените от свобода да притежават. В същото време няма данни той да е платил и един лев от присъдената от съда кръвнина, която дължи на роднините на жертвата си.

Поредно

Поредното недоволство на Русинов е свързано с вече изминал период. В жалбата си той посочва времето, когато все още бил обвиняем и после подсъдим. Става въпрос за периода октомври 2014 г.- април 2018 г. Незнайно защо обаче Русинов се сеща да се жалва сега – 5 години след като чу окончателната си присъда „виновен“ от ВКС. През въпросния период Чеци твърди, че още не бил признат окончателно за виновен, но бил заключен сам в килия по над 20 часа и настоява, че даже осъдените на доживотен затвор имали повече привилегии от него. Килията му била тъмна и без достатъчно дневна светлина, влажна и имало дървеници и хлебарки. И тъй като не се движел много много, напълнял с 30 кг. Освен това му се развалили очите – лампата светела постоянно.

Зверството

Убийството на 28-годишната Яна Кръстева е извършено в малките часове на 9 юли 2011 г. в Борисовата градина в столицата. Ден по-късно случаен минувач забелязва труп върху мръсно шалте и сред множество разхвърляни вещи.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.