Петимата арестувани полицаи за прикрита катастрофа прибирали по 5 бона от пияни и дрогирани шофьори

0

Закопчаните ченгета от Второ РПУ в София били разследвани и за чадър над Георги Семерджиев

Петимата арестувани полицаи от софийското Второ РПУ при акция на отдел „Вътрешна сигурност“ в МВР са били след разследваните униформени служители на реда за чадър над пътния убиец Георги Семерджиев, научи „Уикенд“ от свой източник в СДВР. Ченгетата обаче се разминали между капките във вътрешното разследване на МВР, макар да имало свидетелски показания, че някои от тях си миели личните коли в автомивката на Семерджиев.

Петте ченгета от Второ РПУ в София бяха задържани от колегите си от „Вътрешна сигурност“ в сряда заради получен подкуп от 10 000 лева, който прибрали от пиян и навярно дрогиран шофьор, предизвикал тежка катастрофа в кв. „Надежда“ в нощта срещу 4 юни.
Около 2 ч. след полунощ 25-годишен шофьор на „Ауди“ блъска с висока скорост моторист в тясна павирана уличка в „Надежда“, движейки се в насрещната и забранена за движение посока. 21-годишния моторист по чудо оцелява, но е

откаран по спешност в „Пирогов“

с линейка и с травми по главата. Освен мотора в катастрофата са ударени още два паркирани автомобила.
Очевидци на сблъсъка твърдят, че шофьора на аудито е бил видимо пиян, като е шофирал с толкова висока скорост, че возилото му се обърнало по таван след удара. Минути след катастрофата на място идват екипи на полицията. Неофициално се твърди, че 25-годишния младеж, предизвикал пиян катастрофата, се е познавал с един от полицаите, както и че ченгетата сами свалили регистрационните номера на автомобила му, за да не бъдат заснети от насъбралите се сеирджии. Според данни от разследването, шофьорът, предизвикал катастрофата, платил 10 000 лева подкуп на полицаите от Второ РПУ. Така в полицейския протокол било записано, че причинителят на тежкото пътно-транспортно произшествие е неизвестен.
Според източник на „Уикенд“ от „Вътрешна сигурност“ в МВР, срещу петимата арестувани полицаи от Второ РПУ отдавна имало

жалби за прибиране на подкупи.

Твърди се, че ченгетата дебнели пияни и дрогирани шофьори пред комплекс „Релакс“ в „Надежда“, но не за да ги арестуват и свалят от возилата, а за да рекетират за пари.
„Тези си носят дори собствени тестове за наркотици и дрегери, макар да нямат право. Възползват се от факта, че са хванали някой в крачка и му искат по 5000 лева, за да не му вземат книжката за алкохол и наркотици. Месечно поне четирима-петима тарикати в „Надежда“ изгарят по тази схема“, жалват се от своеволията на корумпираните ченгета представители на дребния престъпен контингент.
Засега няма яснота дали арестуваните полицаи от Второ РПУ в София ще бъдат изправени пред съда като организирана престъпна група. От Столичната дирекция на полицията лаконично обявяват единствено, че за катастрофата от 4 юни в „Надежда“ и арестите на полицаите са образувани отделни досъдебни производства. От Софийска районна прокуратура също запазват пълно мълчание.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.