Пак се прочухме: Наш апаш арестуван в Оксфорд след серия от обири на бижута

0

Роден крадец, задигнал безценни бижута при нападение в Темза, беше арестуван в Оксфорд две седмици след обира. 

До залавянето на нашенеца се стигнало, след като в неговия автомобил са открити ценни накити от няколко набега в района.

Последните жертви на Сергей Димитров живеели само на няколко минути от мястото, на което той бил сгащен от полицаи. 

Кадри от видеонаблюдението в имота на последните обрани от него британци, показват как 30-годишният българин се отдалечава минути, преди те да се приберат в дома си.  

Престъпникът влоломил ключалката на входната врата, което попречило на семейството да влезе в къщата. Наложило се собственичката на счупи прозорец, за да проникне в имота, след което незабавно се свързала със силите на реда. Къщата е била ограбена, като стаите са претърсени, а чекмеджетата изпразнени. Откраднати са бижута, принадлежащи на майката на жертвата, на приблизителна стойност 5 800 британски лири, които за жената притежават безценна сантиментална стойност. 

Дамата се почувствала “напълно шокирана”, когато научила, че в дома й е тършувал крадец, стана ясно по време на съдебното заседание на Кралския съд на Оксфорд. 

„Първоначално тя смяташе, че не се нуждае от бижутата, за да помни майка си, но с течение на времето все повече се разстройваше от загубата на накитите със сантиментална стойност”, посочи прокурорът по делото. 

Полицаите, сгащили Сергий Димитров, като го разпознали по якето, което било “отличително”. Властите го проследили по номера на автомобила, който бил с френска регистрация. По време на залавянето му той носел същото яке, забелязано на записите от видеонаблюдението по време на обира. В автомобила са открити и бижута, отнети при друг негов набег. 

100 БГ командоси в частни армии! Никой не иска да ходи във „Вагнер“, плащат малко и не ценят хората

Разследването доказало, че Димитров е задигнал от бижута за 15 000 паунда от друга къща, в която собственикът пресякъл опита напусне дома с неговия сейф. Доказан е й още един негов обир от къща на Оксфорд Роуд в Бърфорд, от която също откраднал бижута.  

В крайна сметка нашенецът се признал за виновен и получил наказание от 18 месеца затвор. Тъй като Димитров е използвал колата си за своите набези, съдът му забрани да шофира две години във Великобритания. 

По време на процеса стана още ясно, че българинът е прекарал 15 години във Франция, където живял и работил. Преместил се в Обединеното кралство, за да потърси по-добри перспективи, но се оказал без пари. 

След излизането си от затвора Димитров се надява да се върне във Франция. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.