Десислава Иванчева излиза от затвора до месеци

0

След няколко месеца бившата кметица Десислава Иванчева може да излезе от затвора, ако поиска предсрочно освобождаване. Тя беше осъдена на шест години решетки за корупция, но от тях се приспада времето, когато е задържана – 8 месеца, включително и под домашен арест. Тя вече е излежала половината присъда и ще има право да поиска свобода, писа „Галерия“.

Преди дни Иванчева е била пусната в едноседмичен отпуск и е забелязана от свои съседи пред блока, в който живее в София, да си играе със сина си Валентин-Александър. Тя е била освободена с решение на местната прокуратура и затворническата администрация. Това е станало без да бъдат уведомени медиите, тъй като причината за отпуската е лично. Изпълнението на наказанието е прекъснато за срок от 7 дни, считано от 19 юни.

Причината за седемдневната отпуска е за изследвания, които бившата кметица трябва да си направи във връзка със здравословното си състояние. През март Иванчева обяви, че съди  администрацията на Сливенския затвор затова, че не й осигуряват животоспасяващи лекарства и лечение от стоматолог. Тя от години има образувание на хипофизата, което се контролира с лекарства, за да не прерасне в злокачествено.

Към момента молбата й заедно всички болнични изследвания през годините е оставена без разглеждане, А тя съответно без животоспасяващите лекарства.

„Тя заведе дело за бездействие от страна на администрацията на затвора, която държи в ръцете си здравето и живота ѝ“, пише на страницата й във Facebook. Съдът обаче прекрати делото.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.