Автоматен откос за Райко Кръвта пред очите на сина му

0

С 3 куршума в главата маскирани наемни убийци ликвидираха пернишкия наркобос Васил Арарски – Райко Кръвта преди 13 години пред очите на сина му Марио.

17-годишният тогава младеж изпада в шок, след като баща му се строполява безжизнен до него, припомня „Телеграф“. Днес вече 30-годишният Марио Василев се е покрил в чужбина и няма намерения да се завръща в България, твърдят хора от пернишкия ъндърграунд.

Райко кръвта е застрелян през 2005 г. Неговото истинско име е Райко Василев, по-късно обаче го сменя с Васил Арарски /след като няколко години е в Испания се връща с новото име/ и по този начин съумява да избяга от отговорност по доста дела, водени срещу него.

Най-широко познат е като Райко Кръвта. Застрелян е с няколко куршума в главата пред хотел “Струма” в центъра на Перник на 12.10.2005 г. По него е стреляно с автомат от движещ се автомобил.

Какъв е Райко Кръвта?

Райко Кръвта е сред основните наркодилъри в Югозападна България. Криминалното му досие е дълго. Той е от Перник. Твърди се, че името му е сменено от скандалния плевенски съдия Валери Цветанов. На 21 март 2004 г. беше стреляно по него, като се говори, че именно Кръвта бил поръчал покушението.

Валери Цветанов обаче отрича да има връзка със смяната на името.

Малко преди убийството Райко Кръвта бил задържан със сериозно количество наркотици, само че съдът бързо го освобождава, без да му наложи мярка за неотклонение.

През 2001 г. бомба избухва на стълбище на блок в Перник, където живеят няколко криминално проявени лица. Райко Кръвта вече бил известен в подземния свят и всички тези лица, срещу които бил извършен атентатът, били свързани с него.

През май 2005 г. полицията разбива престъпна мрежа, занимаваща се с организация на незаконен хазартен бизнес с футболни мачове. Законът предвижда сериозни санкции в такива случаи. Групата е разкрита, а неин тартор отново е Райко Кръвта. Срещу тях не са предприети мерки.

През юни 2005 г. РДВР – Перник провежда акция за задържане на Райко Кръвта в заведение “Елит”, което се намира в квартал Изток на града. Служители на НСБОП са участвали в операцията. Райко Кръвта и неговите другари се опитали да прикрият носените от тях оръжия – газов пистолет и боен пистолет “Цървена звезда”.

По-късно арестът във въпросното заведение е обжалван. Арестуваните били придружавани от три бременни жени, които пуснали жалби, че арестите били направени грубо и демонстративно пред обикновени граждани и че това е могло да навреди на жените поради специфичното им състояние.

Убийството на Райко Кръвта

Въпреки многото случаи, в които Райко Кръвта съумява да избегне арести и дори смъртта, куршумите го застигат на 12 октомври 2005 година. По време на убийството са пострадали и някои от придружаващите го лица. Случаят, подобно на почти всички убийства на хора от подземния свят, остава неразкрит.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.