Тони Парфюма се крие в Мадрид в апартамента на любовницата си

0

Аферистът заживя в испанската столица с Ивана Хюнгербюлер, която харчи парите на стар и болен милионер

Спасението на скандалния аферист Тони Иванов – Парфюма от екстрадиране в България е струвало 25 000 евро, но половината сума така и не била платена, научи „Уикенд“ от свои източници в Испания. Парфюма беше арестуван на 25 март в испанския курорт Марбея, след като властите в България го издирваха с европейска заповед за задържане. Месец по-късно обаче съдът в Мадрид неочаквано не призна заповедта и пусна Парфюма на свобода. Парите за освобождаването му е трябвало да осигури любовницата му Ивана Денчева – Хюнгербюлер. Само че дамата успяла да излъже с половината от тях испанската адвокатка на арестувания нашенец.

Антон Иванов, популярен като Тони Парфюма, беше обявен за международно издирване по обвинение за участие в организирана престъпна група за търговия с влияние с цел дискредитиране и отстраняване на висши магистрати и полицейски служители. В бандата влизали още знакови фигури от престъпния свят като например разстреляният наскоро в Южна Африка Красимир Каменов – Къро. Групата събирала компромати и действала чрез шантажи и изнудвания.
Парфюма, който сам се хвали, че е много близък до финансовия министър Асен Василев и „Продължаваме промяната“, духна бързо в Испания след повдигане на обвиненията. Разноските по бягството и престоя му в Марбея били осигурени от любовницата му Ивана Денчева – Хюнгербюлер, живееща в Австрия. Доста по-възрастната от него българка е омъжена за остарелия и болен швейцарски милионер Петер Хюнгербюлер, и финансирала операцията с пари на мъжа си. Твърди се, че в Марбея Парфюма най-вероятно се е скрил в имение на друга своя приятелка – Любена Павлова, бившата жена на издирвания Пепи Еврото.


След ареста Ивана първоначално ангажирала за спасението на Тони Парфюма български адвокат, живеещ и работещ в Испания. Той трябвало да действа заедно адвокатката Галя Гълъбова, с която Парфюма по-рано също имал връзка. Само че двамата не свършили никаква работа.
Няколко дни преди делото Ивана наела чрез своя приятелка адвокатката от Испания Силвия Морено, специалист по наказателно право. Юристката отишла при подсъдимия в затвора в Мадрид и го намерила напълно отчаян в килията. Арестантът й доверил, че се страхува от екстрадиране в България, за да не го очистят. Силвия Морено го информирала, че спасението му от екстрадиране ще струва общо 25 000 евро – половината в аванс, останалите след решението на съда. Подписан бил договор, и Ивана чинно платила първия транш.


В крайна сметка испанката се оказала много печен юрист. Твърди се, че вероятно е имала добър познат в тричленния съдебен състав, който се занимавал с делото. Заседанието продължило около час, след което Тони Парфюма бил освободен. В мотивите пише, че „България не е предвидила ефективна съдебна защита и съдебен контрол за целите на наказателно преследване“ на издирвани в чужбина лица като този.


Спасила вече любовника си, Ивана Денчева – Хюнгербюлер се скрила и отказала да плати останалите 12 500 евро на испанската адвокатка. На приятелката си, която направила връзката с юристката Морено, подарила за благодарност портмоне, китайска имитация на „Шанел“, което струва 10-ина евро на пазара в Мадрид.


Аверите на Тони Парфюма у нас прогнозират, че ортакът им дълго време още ще се крие под крилото на любовницата си, докато облаците над главата му се разсеят. На първо време вероятно щял да живее в апартамента на Ивана в Мадрид, който бил купен от мъжа й за по-големият им син. Сега Парфюма щял да дели жилището с него и любовницата Ивана. Според техни общи познати, двамата с госпожата чакали с нетърпение смъртта на болния и пенсиониран съпруг Петер Хюнгербюлер, за да наследи жена му цялото състояние и да харчат на воля. Злите езици разправят още, че Ивана редовно сипвала захар в кафето му, въпреки че милионерът имал диабет и това било силно противопоказно. Тя и сега имала достъп до част от парите му, но искала да прибере всичко. Близките й били възмутени и от факта, че сестрата на Ивана имала нужда от скъпа медицинска помощ заради тежък алкохолизъм. Но вместо това похотливата нашенка пилее парите по млади лъвчета, тъй като Тони Парфюма далеч не бил първия ѝ случай.


Тони Иванов – Парфюма е сочен като изключително близък на финансовия министър Асен Василев, покрай когото се представял и като активист на „Промяната“. Близостта им била от такова естество, че Парфюма посещавал Василев след полунощ в апартамента му.


Твърди се, че притежава компромати за видни политически фигури и магистрати, с които ги изнудвал заедно с останалите от престъпната груба. В „колекцията“ му присъствали дори и бивши и настоящия депутати от ПП, записани в дискредитираща компания. Освен това имал богат набор от любовници, сред които и Любена Павлова, напъдената бивша съпруга на Пепи Еврото. От нея също смъкнал доста пари, преди да се премести при Ивана, гласи още мълвата сред аверите му.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.