Реджеп – новата мутра, от която Перник трепери

0

Бизнесменът-стрелец държи складове и спонсорира политици, минава за близък до кмета

Нов екшън герой изгрява на сцената в Перник, твърдят пред „Уикенд” познавачи на подземния свят. Реджеп Мехмед, родом от Сърница, пристига в миньорския град през 2019 г. Причината да мигрира от родния си край е познатото клише – полицията в Разлог получила сигнали, че върти съмнителни сделки и срещу него започнала проверка.

В Перник господинът се сприятелява с полезни хора, включително и от най-близкия кръг на кмета Станислав Владимиров. Новоизлюпеният бизнесмен отваря складове за продажба на едро, като при това бързо се разнася славата му на щедър спонсор на местни политици. Сам се хвалел, уточняват източниците ни, че сега ще удари рамо на кмета Станислав Владимиров за местните избори наесен. Пернишкият кмет напусна БСП и се очаква да се яви за втори мандат, но вече като независим кандидат. Мнозина обаче вече го свързват със замисляната от Румен Радев нова президентска партия.


На свой ред новата пернишка звезда Реджеп Мехмед все още не е шествала из медиите, но преди година, точно по време на абитуриентските балове е на крачка да стане национално познат, допълват източниците ни. Инцидентът тогава е записан на охранителни камери, но както обикновено се случва, с пари и връзки всичко е успешно потулено.


Точно в разгара на абитуриентските балове Реджеп Мехмед влиза в челен сблъсък с прословутия Васил Михайлов, прокурорския син, чиято мярка за неотклонение се обсъжда тези дни. Мястото на тяхната среща, завършила със стрелба, е ресторант „Никрас” в Перник, който в нощта на 28 срещу 29 май м.г. е пълен с млади хора, които празнуват завършване на училище.


По някое време важно-важно пристига Реджеп Мехмед и БМВ-то му с четири еднакви цифри паркира, къде другаде, ако не пред входа. Очевидци си припомнят, че грамадният на ръст Реджеп бил на градус още от обяд, но въпреки това лично джиткал колата си из града. „Местната полиция дори не си прави труда да спира лимузината му с четири 7-ци в номера, защото се знае, че е Реджеп е основен спонсор на кметството” – обясняват източниците ни. Баровецът пристъпва в ресторанта, а охранителят му Олег Кралчев остава да пази колата. Точно тогава се появява и Васил Михайлов, който по стара пернишка традиция ползва набързо като тоалетна тревната площ, близо до БМВ-то на Реджеп. Пазачът Олег отбелязва: „Че намочаш колата на шефа!”, но Васил Михайлов дори не му обръща внимание. За беда обаче изскача и самият Реджеп, успял да зърне сценката. С охранителя се нахвърлят върху прокурорския син, но при челния сблъсък тренираният Васил, който е бил шампион по кик-бокс, излиза с по-бързи ръце. Той просва на земята Реджеп, въпреки че е поне два пъти по-голям от него, твърдят запознати. След това Михайлов влиза в ресторанта, но малко по-късно нахлува и Реджеп, вече с пистолет в ръка. Абитуриентетие се разбягват, а бизнесменът започва да стреля напосоки, бесен на Михайлов. В крайна сметка Васил е улучен в крака, а Реджеп най-демонстративно остава в заведението със зареден пистолет в ръка и продължава да сипе закани.
При стрелбата в рамото е улучена класната на част от учениците, ранени в краката са и двама зрелостници. По стара българска традиция обаче те се притеснили, че оплакване в полицията може да им докара още по-големи ядове, и си замълчали, явно доволни, че изобщо са останали живи.
На свой ред, както обясняват запознати, Реджеп Мехмед веднага се консултира със свой близък прокурор от София с инициали Г.П.И. Както обясняват източниците ни, въпросният магистрат сега наблюдава едно от делата срещу Михайлов.


Прокурорът съветва Реджеп да каже, че е действал при самозащита, нищо че екшънът е записан от камерите. „Очевидно съветът на прокурора е бил полезен, защото в бюлетина на пернишката дирекция инцидентът е отразен като самозащита” – допълват източниците ни. Полицаи и юристи обаче са категорични, че това е „опит за убийство, по начин застрашаващ живота на мнозина”.
В крайна сметка делото срещу Реджеп е иззето от прокуратурата в Перник е под надзора на Софийската районна прокуратура. Разследването е възложено на прокурор, който е колега по кабинет на магистрата – приятел на Реджеп. Развръзката е позната – до момента срещу стрелеца няма повдигнато обвинение. В Перник се говори, че бизнесменът е платил шестцифрена сума, за да не му вземат оръжието и делото да се трансформира в „лека телесна повреда”. Това се наказва с глоба, ако въобще се стигне до някакъв финал на тази отвратителна история.


За простреляния крак на Васил Михайлов пък беше споменато, след като се намериха хора с достойнство, които проговориха публично за неговите побоища. Близки на пребития футболен треньор Румен Андонов обясниха, че той бил нападнат и удрян от прокурорския син, като при това Михайлов няколко дни по-рано участвал в друго сбиване и бил прострелян в крака. Подробности обаче нямаше, а за въпросния стрелец Реджеп Мехмед дори не се и чу.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.