Златко Баретата обикаля чисто гол планината

0

Биг босът заживя в каравана на морето, парцелът на див плаж край Приморско е окупиран от аверите му

Златомир Иванов – Златко Баретата стана като Робинзон Крузо – героя от едноименния роман на Даниел Дефо. Биг босът от софийския ъндърграунд се оттегли в каравана, бодната на див плаж край Приморско, далече от отровните столични интриги, докладва източник на „Уикенд“ от близкото му обкръжение.

Златко Баретата и бандата му разполагат с огромен парцел на морския бряг, където са паркирали луксозните си каравани, в които планират да изкарат поне до септември, категоричен е източникът ни.


Ако наблюдаваш отдалече, по нищо не личи, че тоя катун, разпръснал се на първа линия до морето, се обитава от страховити гангстери, начело със Златомир Иванов. Гледката е повече от обикновена – пушат скари, пищят деца, само дето в сенките се спотайват охранители, които зорко дебнат за натрапници. Златко е „дивак“, обича да живее като отшелник, морската идилия му пасва, описа картинката информаторът на „Уикенд“. За щастие на летуващите в региона Баретата и навъсените бабаити около него изключително рядко напускат лагера си за бърз тур по кръчмите в околията, през повечето време беснеят на плажа.


За морското бягство на бившия служител на ЦСБОП, откъдето тръгва приятелството му с Братя Галеви, лично помогнал местният тарикат №1 Димитър Желязков – Митьо Очите. В ъндърграунда се носи мълвата, че след стрелбата срещу несебърския бос пред кръчмата „4 you“ в Слънчев бряг преди 7 години – през юни 2016-а, той поискал от Баретата да обединят усилия за задържането на властта по Черноморието. Софийски разбойници разправят, че двамата гангстери, оцелели като по чудо след куршумени атаки, се разбрали да въртят заедно бизнес по морето, за да не допуснат „шанаджии” да нахлуят в една от най-доходоносните територии.


Смята се, че Митьо Очите лично помолил Баретата да се включи в играта. Несебърският бос привлякъл Златко за съдружник, тъй като нямал сили сам да си върне превзетите след атентата териториите, а и да има сили ги владее. След стрелбата срещу него в Слънчев бряг позициите му били отслабени и се нуждаел от мощна подкрепа на добре смазана машина като тази на Баретата.
Изненадващатата кримикоалиция била договорена след тайна спявка на малцината оцелели в ъндърграунд войните шефове на мафията – Златко Баретата, Киро Киров – Киро Японеца и Митьо Очите. Тримата споделят обща съдба да са живи по чудо след няколко атентата. Iпоред запознати по-важната цел на срещата била преразпределяне на наркопазара след завръщането в играта на страшилището от Несебър, когото мнозина побързаха да отпишат след атаката в Слънчев бряг.
За любовта на Златко Баретата към отшелническия живот свидетелства преди време бодигард на натирения в последствие Иво Ториното. Бабанката разказа, бе поне веднъж месечно Златомир Иванов предприемал солови екскурзии във Витоша без охрана, телефон и дори без… дрехи. Многобройните пазванти на Баретата треперели от ужас в очакване на поредния му пристъп, защото в подобни моменти Златомир бил тотално неконтролируем. Криминалният авторитет хвърлял дрехите и обикалял Витоша в района над палата в „Драгалевци“ досущ като дивака Робинзон.


Въоръжен само с остра кама, Златко се изживявал като древен тракиец, който излиза на лов в планината. Нещастните му охранители отначало правели опити да го следват на почтително разстояние, но Златко успявал да ги финтира и припкал като планински козел по скалите. След ден-два босът се прибирал у дома мръсен, вонящ и съсипан от умора.


Според близки до бившата барета пристъпите били предизвикани от модерната дизайнерска дрога „флака”, която напоследък трупа все повече почитатели сред родния хайлайф. Тя е изключително опасна не само за тези, които я взимат, но и за всеки, който се изпречи на пътя им, тъй като предизвиква резки промени в съзнанието. Наричат я „синтетичната дрога на новото поколение”. Произвежда се в незаконни лаборатории в Китай. Твърди се, че тласка хората, които злоупотребяват, към самоубийство.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.