Бик вкара в болница стопанката си

0

Бик нападна стопанката си в самоковското село Продановци и я вкара в болница. Жената е с опасност за живота.

Инцидентът се e случил във вторник около 21:20 ч. Съсед на пострадалата подава сигнал в Районно управление – Самоков като казва, че тя лежи в безпомощно състояние в двора на дома си, съобщават от МВР. Пред пристигналите на адреса полицейски служители ранената жена обяснила, че е пуснала да пасе в двора отглеждания от нея бик, който я е блъснал и повалил на земята. Тя е транспортирана от екип на спешна помощ в столична болница, където е настанена в реанимация с фрактури и обща вътрешна коремна травма, с опасност за живота. По случая е регистрирана преписка, информират още от МВР.

Кметът на селото Емилия Драганова разказа за БТА, че агресивният бик не за първи път създава неприятности. „Многократно съм предупреждавала ранената жена да продаде или премахне бика, защото животното е агресивно“, каза Драганова. По думите й преди няколко години пострадалата изпуснала бика, докато го пасе в близките поляни, и той подгонил деца от селото.

Емилия Драганова допълни, че тази сутрин е посетила дома на ранената, заедно с началника на РУ – Самоков гл. инсп. Янко Рогачев, с когото проверили дали животните не са избягали от дома и дали има такава вероятност. По думите й няма опасност животните да излязат от двора.

Емилия Драганова разказа още, че в същия ден преди да се случи инцидентът, служители от отдел „Екология“ към Община Самоков, от Ветеринарна служба София област, от Българска агенция по безопасност на храните и служители на РУ – Самоков, са установили при проверка в дома на ранената жена, че кравата е недохранена. Направени са предписания да бъде изринат оборският тор и да бъде почистена кошарата, добави кметът на селото.

След инцидента Емилия Драганова и съседите хвърлят през оградата на двора храна на всички отглеждани от пострадалата животни. Тя уточни, че ранената жена гледа в двора си бик, кучета, крава и теле. „В двора на къщата има голяма каменна чешма с голямо корито, от която всички животни пият вода“, каза още кметът на селото.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.