Африкански медии: Двама издирвани българи, приближени до Къро, се укриват в ЮАР (СНИМКИ)

0

Още двама българи, издирвани с червена бюлетина на Интерпол и свързани с убития Красимир Каменов-Къро, най-вероятно се укриват в ЮАР. Това пише Netwerk24.

Съобщава се, че Станислав Севдалинов Стаменов и Георги Руменов Стефанов се намират в страната. Стаменов е бил бодигард на Къро преди да го разстрелят, а Стефанов – преди това.

Според документ на българското външно министерство, човек с данните на Стаменов, е бил част от група граждани, които през 2015 година са заявили, че искат да гласуват в чужбина, съобщава dailymaverick.co.za.

В документа се посочва, че пред 2015 година той трябвало да гласува в избирателна секция в хотел в Кейптаун.

Според информацията от Интерпол, Стаменов, който е от Русе, се издирва в Румъния за трафик на наркотици. В румънската полиция той е регистриран като беглец от закона.

По отношение на Стефанов Интерпол съобщава, че той се издирва в България във връзка с обвинения за убийство и участие в организирана престъпна група. Роденият в София Стефанов е заподозрян за побой, завършил със смърт, на надзирател в затвор през 2016 г., след което „изчезнал“.

Полицията в ЮАР към момента няма готовност да коментира случаите на Стаменов и Стефанов. Говорител на националната полиция посочи само, че има издадени червени бюлетини и по тях се работи.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.