В Дупница не вярват, че Ангел Христов е мъртъв – погребали в затворен ковчег друг вместо него

0

Геле бил лекуван тайно от рак близо година в частната болница на д-р Ени Лефтеров

Цели 2 седмици след изненадващата вест, че Ангел Христов от мафиотския тандем братя Галеви се е прибрал в България и часове по-късно е починал, покосен от инфаркт в имението си в Ресилово, в Дупница масово се разпространява слуха, че Геле е жив и здрав и че е съумял да преметне властите, организирайки собственото си погребение, писа „Уикенд“.

Мистериозната смърт на Ангел Христов продължава да е най-обсъжданата тема в Дупница, а пищното погребение на 8 юни, предшествано от поклонение в катедралната църква „Св. Георги“, уважено от близо 1000 души, сред които и Златомир Иванов – Златко Баретата, само засили мълвата, че брат Галев е жив, а в ковчега вместо него е положен трупа на друг покойник.
Съмненията за възможна

фалшификация с обявената смърт

на Ангел Христов тръгнаха още на 3 юни, когато от семейството му лаконично информираха, че 54-годишния бивш командос е починал в дома си, след като предния ден изненадващо се завърнал в България. Близките на брат Галев опитаха да организират набързо погребението му още на следващия ден, но то беше спряно от МВР и прокуратурата. Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев също допринесе за разпространението на слуха за мнимата смърт на Ангел Христов с изказването си, че МВР проверява дали покойникът е издирваният от Интерпол екс командос и дали смъртта на Христов не е настъпила в друга държава и впоследствие трупа му е пренесен в България.
„Има много въпросителни около смъртта на Ангел Христов. Смущаващо е, че от МВР обявиха, че ДНК анализът е потвърдил, че трупа е негов само часове, след като тялото му беше иззето от моргата в Кюстендил и транспортирано до Съдебна медицина в София.

За ДНК експертиза са нужни 3 дни

време, защото това е биологичен материал, който трябва да узрее. Не беше направена и дактилоскопска експертиза на трупа, която е задължителна при възникнали съмнения“, коментира и криминалният експерт Иван Савов.
На 8 юни Ангел Христов беше погребан в затворен ковчег в Дупница и това допълнително наля вода в мелницата на слуха, че заравят в земята не страховият мафиот, а друг покойник.
„В моргата, където на 2 юни е бил докаран трупа на Геле, дори не са го разпознали. Разправят, че покойникът е бил доста по-нисък от Ангел и доста по-мургав от него. Освен това тежал не повече от 50-55 килограма! Всички в Дупница сме наясно, че „братята“ имат толкова силно влияние в региона, че могат да организират дори собственото си погребение. Публична тайна са и контактите им по върховете на МВР и службите – тоест, не е невъзможно и държавата да е съучастник в мнимото погребение“, твърдят конспиративно настроени жители на Дупница.
Според думите им, не е никак невъзможно лекарят, издал смъртен акт на Ангел Христов, да е прибрал солиден подкуп за действията си, или пък да е бил заплашен. И припомнят случай отпреди 30 години, станал обществено достояние по време на процеса за рекет срещу братя Галеви. Тогава бившият кмет на Дупница д-р Пламен Соколов обяви под клетва в съдебната зала, че Пламен Галев и Ангел Христов са

заплашвали с пистолет лекар

заради ранен техен бодигард. През 1993 г. в болницата в Дупница докарали прострелян в гърдите и в крака охранител от свитата на Галеви. Тогава „братята“ извадили пистолетите си, насочили ги към д-р Тодор Кацаров и го заплашили, че ако охранителят им умре, той също ще го последва в отвъдното. Галеви принудили и ръководството на болницата да не съобщава в МВР за приетия по спешност прострелян охранител.
Важен детайл от сагата със смъртта на Ангел Христов е, че съобщението за неговата кончина е подписано от частната болница „Свети Иван Рилски“ в Дупница, която се ръководи от д-р Ени Лефтеров. Медикът-бизнесмен е известен като приближен до братя Галеви. Неофициално в Дупница се коментира, че именно бившите командоси са осигурили парите за приватизацията на половината от общинската болница, която премина в ръцете на Лефтеров преди около година и половина.
Хора от обкръжението на дупнишките мафиоти обаче определят като абсурдни и смехотворни слуховете, че Ангел Христов е жив и че в ковчега е положен трупа на друг мъртвец. Според думите им, братя Галеви действително са налели пари в частната болница на д-р Ени Лефтеров в Дупница, но за да бъде лекуван тайно Ангел Христов от онкологично заболяване.
Разправят, че преди около година Геле развил рак след тежко прекарана коронавирусна инфекция. И тъй като нямало възможност издирван по целия свят с червена бюлетина на Интерпол беглец от правосъдието да бъде настанен в реномирана клиника в Турция, Германия или Швейцария, братята налели пари в лечебното заведение на Ени Лефтеров.
Така

в Дупница лекували тайно Ангел Христов,

включително и с лекарства от Здравната каса, изписвани уж за други пациенти.
Същевременно „Уикенд“ научи, че управителят на частната болницата „Свети Иван Рилски“ д-р Ени Лефтеров е бил разпитван на два пъти от екип криминалисти от София за смъртта на Ангел Христов. До този момент липсва официална информация дали брат Галев е починал в имението си в Ресилово, или в тайна болнична стая в частната дупнишка болница.
Засега неизяснени остават и още куп важни въпроси около смъртта на Ангел Христов – кога и как се е прибрал в страната, напускал ли е изобщо България, или винаги се е укривал в Дупница, подпомаган от властите.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.