Свидетел №1 срещу братя Галеви убит с невропаралитичен газ

0

Таксиметровият бос Пламен Миланов умира задушен със секретарката си в дома си

Основният свидетел по делото за рекет срещу Пламен Галев и Ангел Христов – таксиметровия превозвач от Дупница Пламен Миланов, загина при крайно съмнителни обстоятелства в последните дни на 2015 г. Миланов беше сред малцината жители на Дупница, който дръзна да разкаже в прокуратурата и в съда за повсеместния рекет, налаган от Галеви в града на барикадите, писа „Уикенд“.

Единственото престъпление, за което Галеви бяха признати за виновни от съда беше, че са принудили Пламен Миланов да им прехвърли 50% от таксиметровата си фирма „Сити транс“ ООД, както и всеки месец да им предава половината от оборота си. През лятото на 2012 г., дни преди Пламен Галев и Ангел Христов да бъдат окончателно осъдени като тартори на банда за рекет и принуда, братята изчезнаха от България. Повечето от осъдените членове на бандата им пък излежаха смехотворни присъди от по 3-4 г. лишаване от свобода не в строго охраняеми затвори, а в затворническо общежитие край село Ресилово.
Малко след като Владимир Ангелов – Стъклето, Георги Градевски – Конана и Апостол Чакалов – Тоци от бандата на Галеви излежаха присъдите си, се стигна и до нещастната кончина на свидетел №1.
Пламен Миланов е открит мъртъв заедно със секретарката си Теодора Димитрова на 29 декември 2015 г. Според официалното разследване, Миланов и Димитрова са се задушили в съня си от изтекла газ от дефектен бензинов генератор за ток. Близкият приятел на Пламен Миланов и също свидетел срещу Галеви – Антонио Якимов, обаче сензационно обяви, че таксиметровия бос е бил ликвидиран с невропаралитичен газ, който се използва само от военните.
„Мой приятел, който по никакъв начин не желае да му споменаваме името, дойде специално в Благоевград, за да ми каже, че Пламен

Миланов е ликвидиран с невропаралитичен газ.

Даже ми каза – ти си следващата жертва на нещастен инцидент! Цяла Дупница не се съмнява, че смъртта на Пламен Миланов и неговата секретарка Теодора е добре планирано отмъщение на мафията. Около 20 часа вечерта на 30 декември големият му син Димитър след 3-часово търсене по телефоните му намира баща си вкочанен в офиса на фирмата в центъра на Дупница, в поза – пълзящ на колене, но облечен. Дора е била също мъртва, седнала на дивана с извърната назад глава”, разкрива Антонио Якимов.
„С перфектното убийство на Пламен Миланов мафията е целяла с един куршум да се убият 2 заека. Безмилостно отмъщение, както и завземане на всички активи на фирмите на Миланов, които не са никак малко, в най-голямата от която Владимир Ангелов – Стъклето остана другият основен акционер”, обяви Антонио Якимов.
Владимир Ангелов – Стъклето е сочен за личния убиец на Галеви, макар да не е осъден за нито една извършена от него екзекуция. При ареста на Стъклето обаче полицаите иззеха внушителен арсенал – 4 автомата „Калашников”, дузина пистолети и даже бойна граната.
„Малко преди да бъде ликвидиран по заповед на Галеви, Пламен Миланов ми каза: „Какви защитени свидетели сме ние с теб, след като преди няколко месеца комисията „Кушлев” ми запорира всички сметки и започна проверка на всички мои фирми за доказване на заработеното от мен през годините. Предчувствам, че ние сме следващите, пази се”, разказа разтърсения от смъртта на приятеля си Антонио Якимов.
„Около 20 декември отидохме в Дупница с моя позната за уговорена среща с Пламен. След неколкократни позвънявания от моя страна телефона вдигна жена му: „Ние сме на преглед в болницата, Пламен сутринта паднал от скелето на строящата се къща в Сапарева баня и си извадил рамото”, каза ми Нора. След 2 часа закъснение Пламен

дойде на срещата с бинтована дясна ръка –

от рамото до ноктите на пръстите си. Той ми потвърди, че е паднал от скелето, но на мен ми се видя много съмнително това негово обяснение. Може би защото на масата не бяхме само двамата. Затова ми се виждат съмнителни първоначалните заключения на полицията при огледа на трупа му, че по тялото му не са установени признаци за насилие. За десетина дни не може да не останат белези от синини и рани, както и от изкълчването на рамото“, допълва разказа си Антонио Якимов.
Той си спомни и за една друга среща с Галевите в Кюстендилския окръжен съд.
„Секунди преди началото на едно от съдебните заседания Владимир Ангелов-Стъклето, който заедно с Пламен Галев и Ангел Христов бяха доведени под конвой с белезници от Софийския затвор, стана от пейката и обръщайки се към мен и Пламен Миланов, пред всички в залата повтори заплахата, която месец преди това ни отправи на друго заседание самия Пламен Галев:

„Вече сте мъртви, правете си ковчези!”.

Наистина този път се разтреперихме. Пламен веднага отиде при прокурора и му каза за току-що отправената заплаха, която я чуха и други в залата. Незабавно ни изведоха от залата, качиха ни в кола и ни заведоха в кюстендилското следствие, където пред съдия документирахме заплахата. Ако разследващите органи сега ме поканят да свидетелствам с тези и други факти, които да помогнат за изясняване убийството на Пламен и Дора – ще се отзова веднага. Страхът за живота ми вече е на втори план“, разказа Антонио Якимов.
„Уточнявам, че защитените свидетели бяхме 6, сред тях са бившият кмет д-р Соколов, Стоян Терзийски, който сега е футболист в ЦСКА, и Ивайло Иванов от Самораново, бивш полицай и надзирател. На Ивайло мутрите на Галев му избиха зъбите от бой за 1 лев през 2001 година, а Стоян Терзийски беше пребит от Тоци и Отвертката пред полицаи и клиенти на заведението „Браво“, защото като сервитьор не им е запазил посочената от тях маса“, твърди свидетелят Антонио Якимов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.