Сетиха се: МВР дебне за Пламен Галев

0

МВР е започнало много сериозно разследване дали и другият от Братя Галеви – Пламен, не е в България, научи „България Днес“ от свои източници в полицията и прокуратурата. Както е известно, издирваният Ангел Христов се оказа неочаквано завърнал се у нас, макар и мъртъв. Има подозрения, че двамата братя може да са се върнали заедно и в момента тече проверка дали това е така.

Баретата и Лашов излизат след опелото
Баретата и Лашов излизат след опелото

„Издирвателните действия спрямо Пламен Галев не са приключвали никога! Издирва се в Дупница, Кюстендил и в цялата страна.“ Това казаха за „България Днес“ от полицията и прокуратурата в Кюстендил.

На погребението на Ангел Христов в четвъртък цивилни полицаи се смесиха с опечалените и внимателно слушаха какво си говорят те. Целта е била да се разбере нещо за другия от „братята“ – Пламен. Няколко коли без разпознавателни знаци също бях паркирани близо до погребението, като от тях най-вероятно са били заснемани всички присъстващи.

Стъклето се появи и отдаде почит
Стъклето се появи и отдаде почит

Четенето не е голяма работа, но Георги Господинов e!

Подозренията, че и другият „брат“ Галев може да си е дошъл, идват от факта, че Ангел и Христо винаги са правили всичко заедно и са неразделни. Независимо дали в съда, в отряда за борба с тероризма, по време на сделки и дори в ДЕА, Галеви са винаги заедно. Затова се предполага, че е много възможно да са се прибрали заедно в България.

Четете още

Тоци дойде с майка си
Тоци дойде с майка си

И макар Пламен Галев да не се появи на опелото на Геле за сметка на това Златко Баретата, Пепи Лашов, Апостол Чакалов-Тоци, Владимир Ангелов-Стъклето и Васил Капланов-Каплата си казаха последно сбогом с Ангел Христов. Опелото беше водено от отец Георги Паликарски на 8 юни в дупнишката църква „Св. Георги Победоносец“. После Геле бе погребан при църковните добродетели в гробищния парк.

Пламен Галев
Пламен Галев

Златомир Иванов, по-известен като Златко Баретата, дойде, въпреки че трудно ходи и изпрати Геле. Баретата е бивш командос, който, след като в началото на 90-те години на миналия век напуска Отряда за борба с тероризма, се занимава с охранителна дейност, търговия с петролни, химически и фармацевтични продукти, собственик е на бинго и игрални зали. През 2013 г. Баретата и още 20 души, станали известни като Фирмата, са подсъдими за разпространение на наркотици. На 29 януари, докато влиза в Съдебната палата, тъй като е на дело, е прострелян с четири куршума – два в корема и два в крака. Така и не се разбира кой е стрелял по Иванов. Междувременно по делото за Фирмата Баретата получава 6 години и половина затвор, но не влиза зад решетките, тъй като е изтърпял наказанието си под домашен арест. В началото на 2018 г. по други дело, за ръководене на престъпна група, е окончателно оправдан.

На опелото на брат Галев редом до Баретата стоеше известният столичен бизнесмен Пепи Лашов. За Лашов е известно, че бил близък с висаджийския бос Георги Илиев. Дълги години управлява заведението на Главния в Слънчев бряг и в София. Някои от висаджийските местенца преминаха в негово владение след убийството на Георги Илиев. Лашов стана собственик на над 50 кръчми. Някои от тях бяха чалга кръчмите „Найт клуб“, култовият ресторант „Кумбаре“. Собственик е и на лъскавия „Буда бар“. До ден днешен столичанинът, твърди че нищо не е наследил, а е откупил всичко от вдовицата на Главния Мая Илиева.

Васил Капланов-Каплата също се появи. Каплата нашумя в публичното пространство около изчезването на Янек Миланов от Дупница през юли 2020 г. Тогава Миланов и Капланов се срещнат, за да уреждат лични взаимоотношения, а след това Янек изчезна безследно и до ден днешен няма никаква следа от него. Връзка между двамата така и не е доказана. Капланов обаче беше осъден на 1 година заради заплаха за убийство, отправена към Димитър Недев и семейството му, който бе приятел на Янек. Делото срещу Каплата продължава на втора инстанция.

Други двама от старото обкръжение на Братя Галеви също си взеха последно сбогом с Ангел Христов. Става въпрос за Апостол Чакалов-Тоци и Владимир Ангелов-Стъклето. Двамата бяха подсъдими заедно с Братя Галеви за организиране и ръководене на престъпна група. Именно след присъдите си по това дело Галеви избягаха, а Тоци и Стъклето полежаха по няколко години в затвора и оттогава не се чува нищо за тях.

Погубил го откъснал се тромб

Източници на „България Днес“ казаха, че Геле е страдал от рак на белия дроб от няколко години. Откъснал се тромб предизвиква инфаркта на Христов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.