Олигархът Васил Антонов е разследван , заради участие на служителя му Иван Мандински в купуване на гласове, босът на х-л “Ростов” попаднал на мушката на службите

0

Облаците над главата на настоящия активист на русофилската партия “Левицата” се сгъстяват, издадоха наши източници от “6-ти септември”. В МВР отлежавали сигнали, че босът на плевеснкия хотел “Ростов” е осигурявал пари за купуване на гласове в ромските махали и села на обл. Плевен на последните парламентарни избори. През март местната полиция беше буквално засипана от жалби как довереният му служител и водач на листата Иван Мандински разнася лично и посред бял ден пачки в черни пликове, чиито получатели са мургави субекти в схлупени коптори из региона. Част от сигналите били придружени със снимкови и аудио материали, доказващи престъплението.

Въпреки изобилните свидетелства, предоставени от конкурентни партии, поводът службите да ровят мръсното бельо на олигарха бил доста по-сериозен. Към момента се събират доказателства за упражняване на руско влияние и нерегламентирано получаване на пари от дружества, тясно свързани с Кремъл. Със съмнителните пари на лица, покровителствани у нас от московски мафиоти . Въпреки, че крайният изпълнител на хибридната акция е бил неизвестният на широката общественост служител на Антонов, Иван Мандински, оперативните работници си давали ясна сметка, че едрата риба е именно босът на “Ростов”, ето защо точно той трябвало да бъде закован с доказателства.

Немърливостта на Мандински в упражняване на конспиративната дейност значително улеснявала служителите на реда. Аджамията съхранявал в телефона си чатове, снимки и документи, които юнашки препращал от собствения си номер на други активисти. Визуалното съдържание било придружено от недвусмислени съобщения, съдържащи името на червения олигарх.

Анализ на поведението на Мандински го представял като изключително страхлив и сервилен, а семейството му било затънало до шия в дребни дедесарски схемички. Това го превръщало в перфектния защитен свидетел при бъдеща реализация срещу покровителя му Антонов. Хора от службите вече сондирали аверския му кръг при какви условия нереализираният политик би бил готов да пропее срещу патрона си.

Дали най-сетне службите ще заковат голям играч и проводник на руското влияние от калибъра на Васил Антонов, предстои да видим. Една успешна акция би вдигнала неимоверно имиджа на България, чиито власти често са обвинявани в симпатия и съучастие на кремълския режим, изтъкват независими анализатори.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.