Златко Баретата цъфна на погребението на Геле (СНИМКИ)

0

Златомир Иванов-Златко Баретата, бившият гард на братя Галеви Васил Капланов-Каплата и приятелката на Пламен Галев бяха сред опечалените, изпълнили дупнишкия храм „Свети Георги Победоносец“, за да изпратят в последния му път 54-годишния Ангел Христов-Геле, който почина на 3 юни в имението си в село Ресилово.

Опелото на Христов, станал известен като единия от братя Галеви и издирван от 10 години от Интерпол, започна в 13.30 часа, а самото погребение е насрочено за 15.30 ч., но ще е в тесен семеен кръг.

  • погребение Къро Бойко Кичуков
  • погребение Къро Бойко Кичуков
  • погребение Къро Бойко Кичуков
  • погребение Къро Бойко Кичуков
  • погребение Къро Бойко Кичуков
  • погребение Къро Бойко Кичуков
  • погребение Къро Бойко Кичуков
  • погребение Къро Бойко Кичуков

Да се простят с Геле дойдоха още бившият кмет на Дупница Атанас Янев, на когото двамата Братя Галеви бяха официални съветници и сегашният зам.-председател на Общинския съвет Йонко Гергов, който бе и адвокат на Христов по делото с КПКОНПИ.

Още вчера, роднините на починалия поискаха от община Дупница да запазят паркинга при храма, за да се обезпечи потока от хора и автомобили, които се очаква да пристигнат.

Над 15 венеца с цветя и траурни ленти бяха подредени пред църквата, а малко преди да започне опелото на стълбите й бе опънат червен килим.

Съпругата на Ангел Христов – Радмила, бе придружена от двете им деца – Виктор и Елен. Тримата преминаха през пространството до църквата хванати за ръце.

Техният венец е с надпис „Последно сбогом от децата“ и е с бели цветя. Има „от роднините“, „от съпругата“, „от семейството“. На останалите венци са изписани „брат мой“, „приятелю“.

Семейството е решило ковчегът, който бе внесен в храма минути преди опелото, да бъде затворен. Вчера техни близки коментираха пред Dir.bg, че се надяват медиите да проявят разбиране и повишеният им интерес да не попречи на опечалените да изпратят близкия си в тишина и уединение.

От сутринта в района на „Св. Георги“ имаше засилено присъствие на полиция.

Хора, които работят в района обаче се оплакаха, че заради поставените заграждения не могат да стигнат до работните си места, но търпеливо ще изчакат да приключи опелото.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.