Ботьо Ботев за Къро: Двамата с Таки бяха ученици на Мето Илиенски

1

Красимир Каменов-Къро и Христофорос Никос Аманатидис, известен като Таки, бяха ученици на Мето Илиенски. Двамата бяха приятели, навлезли заедно в престъпния свят. Сега обаче са във вражда. Това заяви в студиото на „Здравей, България” криминалистът и бивш началник на отдел „Убийства” Ботьо Ботев. Той коментира въпроса кой би имал интерес от смъртта на Каменов, който беше открит застрелян в дома си в Кейптаун.

По думите му на този етап е изключително трудно да се правят каквито и да било изводи. „Бизнесменът по прякор Къро е една от известните фигури още от юношеските си години. Прекалено богата информация има за него в България. Той и още едно момче – Таки, навлязоха заедно в този престъпен бизнес. Двамата са на една и съща възраст и са приятели. Те дълго време бяха ученици и придобиваха опит под ръководството на Методи Методиев-Мето Илиенски”, коментира още Ботев.

„След Илиенския, дори преди неговото отвличане, те вече бяха под ръководството на Жоро Илиев. И продължиха по този път. След убийството на Илиев вече бяха придобили опит, имаха и връзките“, коментира Ботев. Той обясни, че между двамата приятели възникнали съществени противоречия, които ги разделили.

1 Коментар
  1. kaizer soze казва

    не са на една и съща възраст Боте !
    единия е 67 а другия 75 набор
    ама твоя набор е напреднал и не помниш

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.