Ужас в Белград! Седмокласник откри огън в класната стая, уби 8 ученици и охранител

0

Осем ученици и един охранител са убити след като ученик от седми клас стреля тази сутрин в училище в центъра на Белград, съобщи сръбското МВР, цитирано от Танюг.  Шест деца и един учител от това училище са ранени и в момента са настанени в Спешния център и Тиршова. Сърбия обяви тридневен траур в страната.

„Молим се на Бог да помогне на всички хоспитализирани и ранени“, каза на брифинг министърът на образованието Бранко Ружич, имайки предвид шестте деца и учител, които са хоспитализирани.

По-рано сръбски медии съобщиха, че 52-годишна учителка по история е починала в болница, но засега информацията не се потвърждава. Жената е приета в лечебното заведение с трима ученици, един от които е бил в операционната зала и животът му е в опасност. Още две деца са с прострелни рани и са в интензивното отделение на друга болница.

Сръбската полиция е получила сигнал за стрелба в основното училище „Владислав Рибникар“ към 8:40 часа сутринта. 14-годишният стрелец започнал стрелбата в час по история след като получил ниска оценка. Пет от убитите деца са били застреляни в класната стая, а останилите три в друга училищна зала.

„Изкара единица по история и после полудя. Застреля историка в кабинета, а после и приятелите си“, разказват ученици пред atvbl.rs.

„Беше ни страх, настана хаос, паника. Криехме се. Простреля пазача в главата“, разказват потресените деца.

„Чух стрелбата, няколко ученици веднага излязоха в коридора да видят какво става. Отначало си помислих, че нещо се чува отвън. Всички започнаха да крещят, настана обща паника, всички започнаха да бягат, когато излязох, го видях, той дойде и насочи пистолет към всички ни“, през сълзи пред БЛИЦ една от шокираните ученички.

Седмокласникът е арестуван в училищния двор.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.