Кървав инцидент: Питбул нахапа велосипедист в Пловдив

0

Нов инцидент с куче от така наречените „бойни“ породи – питбул е нападнал и ухапал велосипедист в Пловдив, съобщава Нова тв.

Инцидентът се е случил на метри от болница „Васил Априлов“ в града под тепетата във вторник вечерта. Според пострадалия, който е с разкъсна рана, кучето е било водено на повод от собственичката си, но не е имало намордник.

Потърпевшият твърди, че собствениците на кучето не са проявили съпричастност и дори са си тръгнали, докато на него са му оказвали първа помощ на улицата. 

Припомняме, че преди седмица куче нахапа и уби стопанина си в столичния квартал „Христо Ботев“, а в края на март глутница кучета нахапаха до смърт 39-годишна жена във великотърновския град Долна Оряховица.

Във фейсбук групите текат шумни скандали за това трябва ли да се забранят т. нар. „бойни“ породи. Според едни кучето, от каквато и порода да е, не е виновно, тъй като трябва да бъде отгледано и възпитано както трябва. Според други обаче, за да не се стига до подобни често фатални инциденти, трябва да бъдат взети по-сериозни мерки.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.