Прокуратурата обвини задочно Къро като подбудител на убийство на полицай

0

Красимир Каменов – Къро е обвинен като подбудител на убийството на бившия полицай Любомир Иванов. Това съобщи Софийската градска прокуратура, посочвайки го само с инициали – К.К. Според източници на „Сега“ обаче става дума точно за Къро. Той е обявен за издирване, тъй като не е в страната. По неофициални данни е в ЮАР.

Според съобщението на прокуратурата Каменов е подбудил извършителя К. И. и помагачът му Б. Т. да убият Иванов. Иванов беше прострелян смъртоносно на 25 март 2022 г. в София. Миналия април като обвиняем за убийството му беше привлечен К.И. Тогава прокуратурата съобщи, че извършителят на убийството предварително е подсигурил оръжието и е тренирал стрелба с огнестрелно оръжие със същия калибър, проучил е района на местоживеене на убития и ежедневните му навици и е съставил план за начина на извършване на убийството, подсигурил си е и лек автомобил за отдалечаване от мястото на убийството. 

Задочното обвинение на Къро идва 10 дни след зрелищната пресконференция на главния прокурор Иван Гешев, по време на която Каменов беше посочен сред заговорници срещу главния прокурор. Прокуратурата разпространи записи, намерени на флашки в дома на обвиняем, за които обяви, че един от разговарящи е точно Къро.

Гешев обясни, че показва на медиите „как мафията, симбиозата между криминални авторитети, осъдени лица и такива, издирвани от Интерпол, както и да ги наречем най-общо – известни на обществото лица и организации, заедно се борят срещу институциите и срещу държавата в противоречие с интереса на хората“. За този заговор обаче Къро все още няма обвинение.

Миналия ноември полицията проведе спецакция в столичния квартал „Слатина“, като изцяло беше блокирано тържището в квартала. Тогава се твърдеше, че се проверяват гаражи, паркинги, частни домове и офиси на Къро.

Източник: „СЕГА“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.