Прокурор помогнал на полицайката Симона да занесе стълба на пътния убиец Семеджиев?

0

Осем месеца след катастрофата с дрогирания бандит все още не е ясно дали в джипа са се возили и други хора

Действащ прокурор може да е помогнал на Георги Семерджиев да се укрие непосредствено след бруталната катастрофа на столичния бул. „Черни връх“ на 5 юли м.г., при която пияният и дрогиран бивш футболист помля с джипа си и уби на място две млади момичета – Хариет Стефанович (21 г.) и Христина Дилева (26 г.). Това разкриха пред „Уикенд“ запознати с разследването на жестокия инцидент от миналото лято, който освети скандални данни за дългогодишен чадър, спуснат от МВР над рецидивист с десетки криминални прояви.

Съдебната сага с Георги Семерджиев и неговите ятаци от правоохранителните органи получи нов тласък преди дни, след като бяха излъчени кадри от охранителни камери пред дома на татуирания престъпник в столичния кв. „Лозенец“. На кадрите се вижда как малко преди полунощ на 5 юли 2022 г. млада дама с тъмна коса се приближава към кооперацията, в която Семерджиев живее. Със себе си тя носи стълба. Три секунди по-късно дамата я поставя пред входа на сградата и се отдалечава. След 4 минути и половина камерата запечатва

двама мъже, които тичат към стълбата.

Предполага се, че единият е Георги Семерджиев, който успява да се скрие в дома си.
Криминалист, ангажиран в разплитането и възстановката на случилото се, призна пред „Уикенд“, че човекът, който придружава Георги Семерджиев до дома му и му помага да се изкачи по стълбата, е прокурор. Името на държавния обвинител обаче все още не може да бъде обявено публично, тъй като записа от камерата е с много лошо качество и дори поръчаната експертиза по делото едва ли може да бъде ползвана като годно доказателство.
„Има сериозни съмнения, че

спътникът на Семерджиев е прокурор –

съвпадение с клетка на мобилен телефон, със записи от други охранителни камери в района, на които лицата се виждат по-ясно, а и показания на разпитани свидетели, които все още се пазят в тайна. Всичко обаче ще излезе наяве до края на съдебния процес, няма да има нито един покрит ятак на Георги Семерджиев“, гарантира представител на държавното обвинение.
В дните след жестокото двойно убийство на пътя, предизвикано от Георги Семерджиев, тогавашния МВР шеф Бойко Рашков първи заговори, че и представител на прокуратурата може да е помогнал на бившия футболист да се укрие. Тогава се появиха спекулации, че Рашков визира военния прокурор Адалберт Кръстев, за да омаловажи ролята на полицайката-боклук от Първо РПУ в София Симона Радева и още десетки служители на МВР в безнаказаното с години арогантно и опасно за околните шофиране на Семерджиев.
Военният прокурор Адалберт Кръстев беше разпитан като свидетел още на първото заседание по делото. Магистратът обясни, че не видял с очите си катастрофата, но чул оглушителния тътен, като даже

помислил, че е гръмнала бомба.

Прокурорът лично измъкнал от таксито Иван Овчаров, чийто автомобил също бе ударен странично от миналия на червен светофар с мощния си джип Семерджиев, Според показанията на Адалберт Кръстев, след като оказал първа помощ на таксиджията, той погледнал за жертви в разполовения джип, където открил личната карта на Георги Семерджиев. Военният магистрат останал на място до идването на дежурния прокурор, като преди това лично покрил обезобразените тела на двете убити на тротоара момичета Хариет Стефанович и Христина Дилева, тъй като случайни минувачи снимали с телефоните си труповете им.
Въпреки силния обществен отзвук и огромния медиен интерес към делото, повече от 8 месеца все още не е изяснено дали в джипа на Георги Семерджиев са се возили други хора. Съмненията, че по време на катастрофата на бул. „Черни връх“ татуирания джигит е бил

в компанията на две млади жени,

се появиха веднага след задържането му, но впоследствие бяха опровергани от разследващите. Източник на „Уикенд“ обаче твърди, че Семерджиев е возил две момичета към хотел „Маринела“, които трябвало да обслужат сексуално богати негови приятели. Според думите му, Семерджиев е заработвал и като сводник на ВИП красавици. Тръгнаха и спекулации, че едно от загиналите в катастрофата момичета – Хариет, се е возила в джипа и е загубила живота си не помляна на тротоара, а при разполовяването на возилото след удара в таксиметровия автомобил.
Версията, че Семерджиев не е бил сам в джипа, възкръсна преди седмица, когато в съдебната зала свидетелят Марио Гюзелев, който е пътувал с мотора си близо до бившия футболист преди катастрофата, обяви, че е видял две жени, които са избягали след инцидента.
„Спрях след катастрофата. Автомобилът беше разцепен на две. Имаше две жени, едната пъшкаше и хленчеше, а другата я придържаше. Минаха покрай мен и чух едната да казва:

„Бързо, бързо, че убихме хора!“,

разказа Гюзелев. Той не успя да опише как са изглеждали двете жени, нито да каже в каква посока са се отдалечили. Полицията пристигнала след 3-5 минути, но свидетелят не знае дали някой изобщо е търсил жените, с които се е разминал.
Както е известно, Георги Семерджиев е с повдигнати 5 обвинения за двойното убийство на пътя, които могат да го вкарат в затвора за 30 години. Освен за катастрофата с два трупа, бившия футболист е обвинен, че е карал без шофьорска книжка, дрогиран с метамфетамин, както и че е държал наркотици в колата си. Той е подсъдим и за това, че три седмици преди смъртоносната катастрофа е шофирал с фалшива книжка, уж издадена от Швейцария, която му била отнета.
Прокуратурата обаче все още не е повдигнала и внесла в съда обвинения срещу Симона Радева и други служители на МВР за спуснат чадър над Семерджиев и помощта, която са му оказали след предизвиканата от него катастрофа. Има обаче образувано досъдебно производство за това дали длъжностни лица са помогнали на Георги Семерджиев да се укрие в нощта на трагедията. Сред разследваните е полицайката Симона Радева и нейният приятел Мирослав Якимов от Четвърто РПУ в София. И двамата вече са отстранени от МВР. Засега обаче не е известно дали пред съда ще бъдат изправени и десетки други полицаи от София, за които стана известно, че са поддържали приятелски контакти със Семерджиев и са си миели безплатно колите в автомивката му.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.