Италианското разузнаване: Дмитрий Медведев поръчал убийството на италианския военен министър

0

Италианското разузнаване е предупредило правителството за възможно планиране на атентат срещу министъра на отбраната на Италия Гуидо Крозето, зад който може да стои Кремъл.

По информация на италианското издание Il Foglio покушението е поръчано от бившия президент на Русия Дмитрий Медведев, а възнаграждението за това е в размер на 15 млн. долара, които той щял да отдели от личните си средства. Италианското разузнаване е било притеснено от изявлението на Медведев, който нарекъл Крозето „рядък глупак“ в коментар за думите на италианския министър, че в случайна на нахлуване на руски танкове в Киев би започнала Трета световна война. 

Отбелязва се, че тъй като в момента Медведев заема длъжността заместник-секретар на Съвета по безопасност на Русия и е приближен до руския президент Владимир Путин, то той може да оказва влияние върху вземането на решения. 

Il Foglio съобщава, че италианските специални служби са прехванали „поръчка“ на бившия руски президент за атентат срещу министъра на отбраната, адресирана до частната военна компания (ЧВК) „Вагнер“

Молбата на Медведев била отправена преди изказванията на министъра на отбраната на Италия, в които той обвини „Вагнер“ в разпалването на миграционната криза в Европа. 

Припомняме, че на 14 март министърът на отбраната на Италия заяви, че ЧВК „Вагнер“ е замесена в наплива на мигранти от Африка. Според него по този начин Москва отмъщава на страните, подкрепящи Украйна. „Мисля, че вече е безопасно да се каже, че експоненциалното нарастване на феномена на миграцията от африканските брегове е част от ясна стратегия за хибридна война, прилагана от групата „Вагнер“, използвайки значителната си тежест в някои африкански страни“, каза Крозето.

Изданието УНИАН припомня, че в рамките на седем години срещу началника на Главното управление на разузнаването на министерството на отбраната на Украйна Кирил Буданов са извършени най-малко десет опита за покушение. Опитите за убийството му започват през 2016 година. 

Източник: Actualno.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.