Разследването безспорно доказа: Сашко е жив гений, оцелял е сам, не е бил отвлечен

0

Разследването на изчезването на 12-годишния Александър от Перник приключи, съобщи bTV. Експертите са категорични – Сашко не е бил отвлечен, а се е изгубил.

Момчето беше в неизвестност девет дни и осем нощи, а съдбата му трогна хиляди българи, които не спряха да го търсят. 

Детето изчезна на 11 ноември миналата година в района на Профилакториума в Перник. Четири месеца по-късно е ясно, че се е хранил с шипки, ябълки и трева. Успявал е да си намери и вода. Тъй като е с аутизъм, и досега Александър не може да обясни какво точно е преживял. Детето беше намерено на 19 ноември от хора, включили се в издирването му.

10 март, четири месеца, след като губи сина си от поглед и той изчезва безследно, бащата на Сашко – Александър Цветанов, е повикан в полицията в Перник, за да се запознае със заключението на разследващите какво се е случило тогава.

Според събраните доказателства в началото Сашко е намерил убежище в храстите.

„Тези драскотини, които са по ръцете и по главата, те бяха в началото, може би в началото се е скрил в някакви храсти, те бяха зараснали вече към края, така че може би в началото е бил в храстите, след това се е движел по някакви начини“, добави той. 

Детето успявало да се храни и да пие вода, сочат експертизите.

От областната дирекция на полицията в Перник потвърдиха за bTV, че разследването по случая е приключило.

„Материалите са докладвани на прокуратурата. Преди наблюдаващия прокурор да прецени дали досъдебното производство да бъде прекратено или не, нямаме право да обсъждаме доказателствата“, добавят от полицията.

От прокуратурата в Перник уточниха, че имат срок от един месец, в който да се запознаят с материалите и да се вземе решение дали по случая е извършено престъпление, или не. Ще коментират след това.

Откакто Сашко е отново с татко си, състоянието му е значително по-добро.

„Аз разбрах скоро, че може даже едни глинени съдове прави с ръчички, на керамика се обучава, рисуваме, научи се да плува. Очевидно, че има доста таланти. Аз съм щастлив, че той е такъв и че може толкова много неща“, добави бащата на Сашко.

Actualno.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.