„Булгаргаз“ алармира за измамно привличане на инвестиции от негово име

0

Държавният газов доставчик „Булгаргаз“ предупреди, че от негово име се привличат инвестиции от гражданите като се обещава 300 процента печалба срещу вложението. Подобни твърдения не отговорят на истината, съобщиха от дружеството в сряда. За възможната финансова измама от името на компанията и чрез фалшиви сайтове и публикации то е сигнализирало Специализирания отдел „Киберсигурност“ при ГДБОП – МВР и Държавната агенция „Национална сигурност“.

„Под заглавията „Булгаргаз, съвместно с българското правителство обяви създаването на инвестиционна платформа за всички в страната” и „Булгаргаз“ е позволил на жителите на България търговия с газ“ се тиражира информация с напълно измамно съдържание, използваща името на компанията и на изпълнителния ѝ директор, както и логото на дружеството. В публикациите се твърди, че „Булгаргаз“ е създало инвестиционна платформа и гражданите, които инвестират в нея, ще имат гарантирана печалба от 300%. Подобни твърдения категорично не отговарят на истината“, заявиха от компанията.

Тя отбелязва, че не събира и не обработва лични данни на физически лица, няма инвестиционни проекти и респективно не търси инвеститори в лицето на българските граждани. Служители на „Булгаргаз“ не се обаждат по телефона, за да приканват граждани да инвестират в каквито и да било инвестиционни проекти“, предупреждава газовият доставчик.

Дружеството допълва, че си запазва правото да предприеме съответните правни действия срещу лица или организации, които незаконно използват неговото име, влияние, лого, както и всяка друга информация, свързана с дружеството и управителните му органи.

Mediapool.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.