Масова стрелба в Хамбург, има убити и ранени (СНИМКИ/ВИДЕО)

0


Въоръжен мъж, за когото се смята, че е действал сам, застреля снощи 7 души и рани 8 в църква на „Свидетели на Йехова“ в германския град Хамбург, съобщи полицията, която разследва какъв е бил мотивът за нападението, предаде Ройтерс.

Сигналът е получен малко след 21:00 ч., а пристигналите на мястото униформени открили няколко мъртви и няколко тежко ранени. След това полицаите чули изстрел от горния етаж, отишли там и открили още един мъртъв човек. По последна информация стрелецът е сред загиналите, но не се съобщават повече подробности. 

Хамбург стрелба полиция

БГНЕС

Хамбург стрелба полиция

БГНЕСВестник „Билд“ съобщи, че стрелбата е била в кралската зала на църквата. По-рано ДПА предаде, като се позова на журналисти на мястото, че жителите на северния квартал Алстердорф са получили на мобилните си телефони предупреждения да не излизат поради ситуация, опасна за живота. Телевизионни кадри показаха десетки полицейски автомобили и противопожарни коли, които са блокирали улиците, както и хора, увити в одеяла, съпровождани от спасителни екипи до автобус.

Хамбург стрелба полиция

БГНЕС

Хамбург стрелба полиция

БГНЕС

Хамбург стрелба полиция

БГНЕС

Свидетел разказа на журналистите, че са се чули 12 изстрела.

Кметът на Хамбург Петер Ченчер поднесе съболезнованията си на близките на жертвите.

Източник: „Дарик“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.