Как процесът срещу Митьо Очите се превърна в болнична сага?

0

Делото срещу несебърския бос Димитър Желязков – Митьо Очите бе отложено за четвърти пореден път от Софийския градски съд.

Причина отново се оказа медицинска бележка. Този път не се яви подсъдим с оправданието, че е отишъл спешно в болницата в Бургас, за да види свой близък, който едва ли не умира.

При предходното съдебно заседание друг от подсъдимите – Иван Колев, внезапно бе постъпил с бактериална инфекция в болница, което доведе до отлагане на делото. През декември пък не се яви адвоката на Иван Пишиев и бе глобен с 500 лева. Така се стигна до четвърто отлагане на процеса.

На съдия Петя Крънчева й се налага постоянно да насрочва други дати, тъй като неявяването на кой да и от подсъдимите е пречка за старт на делото. Разпоредителното заседание този път е нaсрочена за 11 април.

Междувременно основният подсъдим – Митьо Очите постоянно се жали, че има заседнал проектил под лявото ребро и за пореден път поиска да бъде променена мярката му от „домашен арест“ в по-лека, за да се лекува.

Очите е обвинен като ръководител на организирана престъпна група, занимавала се с изнудване, принуда чрез заплахи, палежи и разпространение на наркотици. Прокуратурата твърди, че тя действала от януари 2013 година до 2 август 2018 година в Бургас, Ямбол, Несебър и Слънчев бряг.

Димитър Желязков беше арестуван в Турция през август 2018 г., няколко месеца по-късно бе екстрадиран в България. Делото срещу групата не започна в спецсъда и след закриването на институцията бе изпратено в градския съд.

Източник: Kriminalno.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.