Наско Гаргата върти от затвора дрогата в Банско

0

Иззеха 4 телефона от килията на гангстера в Казичене, спряха го от работа извън пандиза

Прочулият се със серия от криминални изстъпления бандит Атанас Мечев – Наско Гаргата е ръководел от килията в затвора в Казичене банда за търговия с дрога, захранвала с наркотици зимния курорт Банско, научи „Уикенд“ от столични криминалисти. Преди дни татуираният рецидивист е бил заловен с цели 4 мобилни телефона, скрити в килията му, а заради находката в момента тече проверка на затворническата администрация и надзирателите в Казичене, разпоредена от Главна дирекция „Изпълнения на наказанията“ (ГДИН).

Запознати с разследването разкриха пред „Уикенд“, че Наско Гаргата е съумял да корумпира няколко надзиратели на високо ниво в затвора в Казичене, които му издействали в разрез с установената нормативна уредба работа извън пределите на пандиза.
От няколко месеца Атанас Мечев се водел на работа в автосервиз в София –

всяка сутрин напускал затвора в Казичене

и се прибирал по тъмни доби в тюрмата, само за да пренощува. Гаргата е зад решетките с 4-годишна присъда за търговия с дрога, след като беше окончателно осъден по едно от делата си през 2020 г.
Извън пределите на пандиза, но докато изтърпява присъда за наркотици, Атанас Мечев е продължил да ръководи своята наркомрежа, твърдят разследващите. Според думите им, Гаргата е захранвал с марихуана, амфетамин и кокаин няколко свои приближени от Разлог и Добринище, които са пласирали дрогата на туристите в зимния курорт Банско.
Разследването срещу Наско Гаргата и наркобандата му е стартирало преди около месец, след зрелищния арест на полицайката от Седмо РПУ в София Симона Лулеова, която беше

хваната с голямо количество марихуана

в личния си автомобил „Фолксваген Голф“ на път от София към родното село Баня от полицаи от отдел „Вътрешна сигурност“ към МВР. При обиск на возилото ченгетата откриха два пакета с марихуана с общо тегло от 550 грама, скрити в багажника под резервната гума.
25-годишната полицайка все още твърди, че дрогата е подхвърлена в автомобила й и че е станала жертва на свои корумпирани колеги, които са я натопили и нагласили. По време на разпитите тя категорично е отрекла да се познава с Атанас Мечев – Наско Гаргата. Според оперативни данни обаче, нейният по-голям брат Георги често е бил засичан на срещи с Наско Гаргата през последните няколко месеца.
Част от уликите срещу полицайката от село Баня Симона Лулеова са открити в иззетите мобилни телефони на Атанас Мечев. Установено е, че Гаргата е записал номерата и на двата мобилни телефона на служителката от Седмо РПУ в София. Все още не е известно колко разговора са провели двамата помежду си, но според криминалистите Симона със 100%-ова сигурност е била

част от наркобандата на Наско Гаргата.

Макар разследването за наркодейността на Атанас Мечев да е в начален стадий, антимафиотите твърдят, че татуираният исполин контролира лъвския пай от продажбата на наркотици в Банско чрез изградена стройна мрежа от таксиметрови шофьори, бармани и сервитьори, родом от Разлог и региона и работещи в зимния курорт.
„Дилърите на Гаргата пласират наркотици основно на чуждестранни туристи и избягват да работят с българи. Съмненията са, че полицаи от Югозападна България също са замесени в трафика на дрога и в прикриването на дейността на наркобандата на Мечев“, признава източник на „Уикенд“ от МВР.
Атанас Мечев – Наско Гаргата е в бизнеса с дрога от поне десетилетие, като преди няколко години беше част от групата на Радо Темерута, преди да се изпокара с него и да създаде собствена „фирма“ за търговия с наркотици.
През 2018 г. бандата на Наско Гаргата беше зрелищно арестувана при мащабна акция на ГДБОП по време на пищен гуляй в механа „Македония“ в Добринище. Тогава освен Мечев бяха закопчани седем дилъри от организацията му, а двама приеха ролята на свидетели. Часове след като беше задържан, Гаргата беше въдворен в МВР болница заради сърдечни проблеми и тогава тръгна мълва, че бандитът е бил подобаващо

„респектиран“ от маскираните антимафиоти,

тъй като оказал съпротива при ареста си.
Срещу Наско Гагата през годините са подавани десетки жалби за рекет и побои, твърди се, че татуираният исполин силово е принуждавал независими търговци на дрога да зареждат и да се отчитат на него. Мечев беше обвинен и в групово изнасилване на 29-годишната софиянка Росица.
Момичето бе държано в плен, изнасилвано и бито повече от 7 часа в кръчмата „Воеводска среща“ в столичния квартал „Драгалевци“, която беше собственост на роденият в Разлог разбойник. Дни по-късно Гаргата и мутрите му пребиха с бухалки шофьор след катастрофа на кръстовище в „Бояна“. Битият обаче оттегли първоначалните си показания и от полицията бяха принудени да освободят крими героя. Според мълвата в ъндърграунда, тогава Наско Гаргата пребил конкурентен разпространител на дрога, като той и гавазите му са преследвали пострадалия през целия столичен булевард „България“, преди да го застигнат и блъснат на кръстовището в „Бояна“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.