Закопчаната с половин кило дрога полицайка Симона – част от бандата на Наско Гаргата

0

Заловената марихуана трябвало да бъде доставена на английски туристи в Банско

Арестуваната преди дни в Разлог с половин кило дрога 25-годишна полицайка Симона Лулеова е била следена продължително време от отдел „Вътрешна сигурност“ към МВР заради постъпили по оперативен път данни, че е част от банда за разпространение на наркотици, ръководена от популярния наркобос Атанас Мечев – Наско Гаргата. Това разкриват източници на „Уикенд“ от полицията в Банско.

Красивата полицайка от Седмо РПУ в София Симона Лулеова беше хваната с голямо количество марихуана в личния си автомобил „Фолксваген Голф“ на път от София към родното село Баня. При обиск на возилото й ченгетата откриха два пакета с марихуана с общо тегло от 485 грама, скрити в багажника под резервната гума.
Ден след задържането си Симона Лулеова обяви, че е станала жертва на свои корумпирани колеги, които са й подхвърлили дрогата. Полицайката от Седмо РПУ в София през сълзи изрази предположение, че

някой е метнал наркотика

в багажника на возилото й, което било оставено на паркинг за няколко дни. Полицаи от Разлог, участвали в задържането на своята колежка, обаче силно се съмняват във версията й. Според думите им, още при спирането на автомобила край Разлог, Симона опитала да осуети полицейската проверка, показвайки служебната си карта. Когато видяла, че това няма да я спаси, тя се обадила на свой високопоставен колега от МВР с молба за съдействие, но онзи й затворил телефона. Друг съмнителен момент е, че багажника на колата на Симона Лулеова не се отварял заради счупена ключалка, вероятно повредена умишлено. Така се наложило полицаите да направят обиск на багажника, сваляйки задната седалка на фолксвагена.
Симона Лулеова е дъщеря на дългогодишния служител на Транспортна полиция Иван Лулеов, който вече е пенсионер. Любопитен детайл е, че преди 10 години – на 25 март 2013 г., Иван Лулеов

застреля със служебния си пистолет

заловения от него да краде медна жица ром Николай Иванов, след което е даден под съд за убийството, пък макар и извършено при неизбежна самоотбрана. Впоследствие Иван Лулеов е оневинен от съда.
Дни след зрелищния арест на полицайката, в родното й село Баня вървят разнопосочни версии за проведената срещу нея акция от отдел „Вътрешна сигурност“ към МВР. Според една от версиите, семейството на Симона Лулеова е взето на мушка заради търкания с мастит хотелиерски бос, вдигнал балнеохотел за милиони левове в село Баня досами някогашната къща на президента Росен Плевнелиев. Твърди се, че Симона и нейния баща пускали серия от жалби срещу собственика на хотела и срещу кмета на село Баня, в които се твърдяло, че 5-звездния хотел

източва дебита на прочутите минерални извори

в селото, като ползва топлата вода с температура от над 50 градуса не само за балнео и СПА туризъм, а за отопление на хотелските стаи, което изрично е забранено от закона. В следствие на това лечебната минерална вода изобщо не достигала до местните жители на Баня, тъй като дебита вече е силно ограничен и насочен основно към баровските 5-звездни хотели и къщи за гости.
Полицейски източници на „Уикенд“ обаче твърдят, че аферата с кражбата на минерална вода от хотелиерския бос в Баня няма нищо общо със задържането на полицайката Симона. Според думите им, красивата служителка от софийското Седмо РПУ работила за кримиорганизацията на наркобоса Атанас Мечев – Наско Гаргата.
Макар Гаргата да е въдворен в затвора с влязла в сила присъда като тартор на наркобанда, действала в Банско в периода 2015-2018 г., от МВР твърдят, че свирепия бандит

все още ръководи дилъри на наркотици,

пласиращи дрога в Банско.
„Групата на Гаргата пласира кокаин, екстази и марихуана, но само на чуждестранни туристи, предимно англичани. Според оперативна информация, полицайката Симона е трябвало да достави марихуаната на англичани, настанени в хотел „Бяла лавина“ в Банско“, разкрива източник на „Уикенд“ от силовото ведомство. Според думите му, още преди 2 седмици Симона е трябвало да бъде арестувана при сделка за марихуана с руснаци, живеещи в Банско, провела се в механа „Войводата“, но акцията била отменена в последния момент по незнайни засега причини.
Твърди се, че по-големия брат на Симона Лулеова – Георги, който не е полицай, също е ангажиран в разпространението на наркотици в Банско. В момента Георги Лулеов се лекува в „Пирогов“, след нанесен му жесток побой на 15 януари в София. Смята се, че Георги е бил пребит заради неуредени сметки между наркогрупировки.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.