25-годишен пловдивчанин произвеждал синтетичен хашиш в домашна лаборатория

0

Криминалисти задържаха собственик на домашна лаборатория за производство на синтетична дрога, съобщиха от МВР. Спецакцията е реализирана след упорита оперативна работа, осъществена в рамките на няколко месеца от криминалисти на Трето РУ-Пловдив. Действията са проведени под надзора на Окръжна прокуратура – Пловдив.

След анализ на събраните доказателства, уличаващи 25-годишен пловдивчанин в незаконно производство на високорискови вещества, преди дни униформените пристъпили към неговия арест. Младият мъж е задържан в жилището си в момент на приготвяне на синтетичен хашиш, а общото количество на иззетата готова субстанция е около 270 грама и 40 милилитра синтетичен канабиноид от нов вид. При претърсването са намерени още инструменти, уреди и различни вещества, използвани в т. нар. „готвене“ на дрогата. В гориста местност в един от пловдивските квартали са открити и два тайника, където мъжът съхранявал около 1900 грама синтетичен канабиноид „butinaca“, както и повече от 4 килограма органична гума, необходима за процеса на производство на синтетичния хашиш.

Срещу 25-годишния е образувано досъдебно производство. С постановление на наблюдаващия окръжен прокурор той е привлечен като обвиняем и задържан за срок до 72 часа.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.