В Охрид: Българин от културния клуб „Цар Борис Трети“ е със счупени челюст, ребра и прешлени

0

Секретарят на културния клуб „Цар Борис Трети“ в Охрид е бил пребит, съобщи на профила си във „Фейсбук“(link is external) евродепутатът Андрей Ковачев. Нападението е извършено снощи.

„Насилието, омразата и дискриминацията трябва да спре! Очаквам моментална реакция от властите и в двете страни! Това положение е нетърпимо. Политическата класа, медиите и академичните среди са създали атмосфера на омраза и преследване на българите. Европейските институции, разбира се, ще бъдат информирани! Момчето е в болница! Полицията е информирана!“, написа Ковачев.

По-късно Ковачев уточни, че нападателите са били трима и са идентифицирани. Самият той се е опитал да разговаря с пострадалия по телефона, но не е успял, защото момчето е със счупена челюст, а при него има лекари. Ковачев е разговарял по телефона с министъра на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи.

„Да се наричаш българин в Македония означава да бъдеш варварски нападнат и пребит. Сега нападателите ще ги осъдят условно като Ламбе (Алабаковски) и атаките ще продължат още по-яростно! Време е България да се погрижи за българите, които не живеят в родината!“, написаха в профила си във „Фейсбук“ от Културния клуб „Иван Михайлов“ в Битоля.

23-годишният българин от град Охрид Християн Пендиков е с множество спукани прешлени, ребра и счупена челюст, съобщава в същото време БГНЕС.  В момента той е настанен за лечение в местната болница. Предстои транспортирането и прехвърлянето му в болница в Скопие. Нападението е било извършено снощи около 22.00 ч. българско време пред заведение.

Източник: „СЕГА“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.