Няма прошка: Телефонни измамници завлякоха руска олимпийска шампионка с голяма сума

0

Телефонни измамници успели да измъкнат голяма сума пари от руската олимпийска медалистка по фигурно пързаляне Евгения Тарасова. Мошениците й откраднали 780 хиляди рубли (около 20 500 лв.).

На Евгения се обадил непознат, който се представил за следовател и й обяснил, че на нейно име са оформени много кредити с фалшиви документи – затова трябвало спешно нещо да се предприеме, за да се спаси положението. Евгения, без да се замисля, му предоставила цялата информация за банковите си сметки, картите си и наличната сума по тях, пише РИА Новости, позовавайки се на източник от правоохранителните органи. Гласът по телефона убедил фигуристката да отиде до банката, да изтегли 780 хиляди рубли и да ги прехвърли в „сметката“ на Министерството на финансите – за защита. Момичето направило точно това.

Украйна е успяла да си върне едва 125 незаконно отведени от Русия деца от началото на войната. Това каза украинският комисар по правата…

По-късно мъжът се опитал да открадне спестяванията и от другите карти на спортистката, но Евгения вече била осъзнала измамата и се обърнала към полицията.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.