Като Пабло Ескобар: Трима българи спипани с цял самолет дрога в Турция (СНИМКИ + ВИДЕО)

0

Трима български граждани са арестувани за трафик на дрога в Турция. Самолет с дрогата излетял от България и кацнал до Лозенград.

Малък самолет тип „Чесна“ е прелетял на ниска височина през българо-турската граница до граничния град Къркларели, където е изхвърлил пратка с наркотици, съобщиха турските медии, сред които „Хабер турк“. За акцията в стил „Пабло Ескобар“, вдъхновила телевизионния сериал El Chapo, медиите на юг съобщават още миналия петък, 13 януари, следобед. Арестувани са петима души – трима българи и двама местни.

Случаят е от 14 януари. Самолет, натоварен с наркотичните вещества, е излетял в нощните часове от България и за да избегне радарите, е избрал ниско летене и без всякакви светлини. Каца до Къркларели/Лозенград, до границата с България, а пакетите с дрогата са изхвърлени на земята. Там ги очакват търговците на наркотици, успяват да натоварят пратките в автомобили и в опит да избягат и се укрият, са задържани от жандармерията.

Турските служби са проследили организацията на доставката, извършена по моделите на Пабло Ескобар, отбелязва медията. При претърсванията на автомобилите е иззета дрога на стойност 13 млн. турски лири. Петима са арестуваните, трима от тях са български граждани. Четирима са вкарани в затвора. Не се съобщават повече подробности.

Става дума за същата банда, която докара чак от Латвия малък самолет до България. По-рано такива самолети бяха засечени и в Португалия.

Въпросът е какво правят службите и военните, особено тези, които пазят небето ни, божем. Пазим ли НАТО? Искаме ли в Шенген? Или искаме рушвети от наркобароните, за да си гарнираме зелените чорапи със златен ланец?

И други въпроси има. Защо българските медии мълчат като пукали трети ден? Защо главният каскет не се тупа в гърдите пред камерите, питат колегите от bird.bg.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.