Апелативният съд се произнесе в полза на Боби Михайлов срещу Бербатов

0

Софийският апелативен съд е легитимирал Борислав Михайлов за законно избран президент на БФС на извънредния конгрес на 12 октомври 2021 г., става ясно от публикувано официално решение, потвърдено и от футболната опозиция в лицето на Димитър Бербатов и компания.

Бербо и съмишлениците му обжалваха преизбирането на Михайлов за №1 в централата, а имаха претенции и по други казуси, свързани с процедури. Искът бе заведен от аматьорския „Балкан“ (Варвара), чийто представител – специалистът по спортно право Георги Градев, е сред лидерите на бунта срещу БФС.

САС обаче е прекратил производството по предявените претенции, определяйки ги като недопустими. Това практически означава съдебна победа за Михайлов – поне на този етап.

Решението на Апелативния съд може да се обжалва пред Върховния касационен съд, като на страницата си във Фейсбук „Р-Еволюцията е тук“ Бербатов и сие заявяват такова намерение.

САС посочва следното: 

„ОБЕЗСИЛВА решение No 730 от 16.06.2022 г., постановено по т.д. No 2 149/21 г. по описа на Софийски градски съд, Търговско отделение, 21 състав, съдът отменил на основание чл.25, ал.6, вр.ал.4 ЗЮЛНЦ по исковете на Сдружение „Футболен клуб Балкан“, решенията, взети на 12.10.21 г. на Конгрес на Сдружение „Български футболен съюз“ – за одобряване на доклад за изключване и прекратяване на членство на клубове (т.1), за прекратяване на мандата и освобождаване на Президента на БФС (т.2), за прекратяване на мандата и освобождаване на Изпълнителния комитет на БФС (т.3), за избор на Б. М. за Президент на БФС (т.4), за избор на членове на Изпълнителния комитет на БФС (т.5) и за прием на нови членове на БФС (т.6) и е осъдил Сдружение „Български футболен съюз“ да заплати на Сдружение „Футболен клуб Балкан“ разноски по делото в размер на 3 812 лв. за държавна такса, депозит за експертиза и адвокатско възнаграждение. 

ПРЕКРАТЯВА производството по предявените от Сдружение „Футболен клуб Балкан“ срещу Сдружение „Български футболен съюз“ обективно кумулативно предявени искове с правно основание чл.25, ал.6, вр.ал.4 ЗЮЛНЦ по исковете на Сдружение „Футболен клуб Балкан“, решенията, взети на 12.10.21 г. на Конгрес на Сдружение „Български футболен съюз“ – за одобряване на доклад за изключване и прекратяване на членство на клубове (т.1), за прекратяване на мандата и освобождаване на Президента на БФС (т.2), за прекратяване на мандата и освобождаване на Изпълнителния комитет на БФС (т.3), за избор на Б. М. за Президент на БФС (т.4), за избор на членове на Изпълнителния комитет на БФС (т.5) и за прием на нови членове на БФС (т.6), като недопустими. 

ОСЪЖДА Сдружение „Футболен клуб Балкан“, ЕИК 112546830 да заплати Сдружение „Български футболен съюз“, ЕИК 000692965 сумата от 240 (двеста и четиридесет) лв., представляваща държавна такса, както и сумата от 2 400 (две хиляди и четиристотин) лв., представляваща възнаграждение за един адвокат, разноски пред настоящата инстанция, както и сумата от 3 000 (три хиляди) лв., представляващи разноски пред първоинстанционния съд.“

Решението подлежи на касационно обжалване в тридесет дневен срок пред ВКС, допълват от САС.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.