Разследват бивш шеф на ДАИ за манипулиран изпит на листовки

0

Бившият шеф на ДАИ в Кърджали – Здравко Каракехайов, който в момента е изпитвач и отговаря за провеждането на теоретичните изпити на кандидатите за водачи, е разследван за манипулиране на изпита на мъж. Случката е от 30 декември.

На въпросния мъж се явява на изпит – т.н. листовки, които в днешно време вече са в електронен вариант, а изпитващ е Здравко Каракехайов. Преди да започне изпитът, кандидатът оставя всичките си електронни устройства на специално място в изпитната стая, след което минава през скенер, който е във вид на рамка като този по летищата. След скенера кандидатът влиза в изпитната зона и сяда на определен компютър. Какво се оказва? След като започва изпитът, настоящият началник на ДАИ Кърджали – Тенчо Тинчев, получава сигнал, че става нещо нередно.

Той предприема бързи действия и заключва стаята, след което подава сигнал в полицията. Когато идват униформените, влизат в стаята и проверяват кандидата за шофьор. Оказва се, че под дрехите си той е имал закрепен микрофон и предавател, а така е комуникирал с някого и е можел да получава информация. Респективно да чете въпросите и да му се казват отговорите.

Интересното в случая е това, че рамката, през която е минал, би трябвало да засече подобни електронни устройства. Как е минал? Работила ли е рамката и какво е правил тогава Здравко Каракейхайов, който отговаря изпитът да се провежда по правилата?

От Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ са запознати с казуса, въпреки че не са коментирали ситуацията публично. По информация на Факти.бг в момента тече вътрешна проверка. А основното в нея е да се разбере дали това е единичен случай, или практика. Проверяват се още много кандидати за водачи, които са държали изпит при Здравко Каракехайов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.