Топ джамбазите Лъвицата и Кико се пенсионираха

0

Вече не крадат лимузини, отдават под наем техника на млада смяна автоапаши

Популярните столични автокрадци Светослав Петков – Лъвицата и Георги Воденичаров – Кико са сложили край на дългогодишната си криминална кариера, научи „Уикенд” от свои хора в ъндърграунда. Според техни конкуренти от бранша, прочутият дует джамбази вече не посяга физически на скъпоструващи лимузини, а се е отдал на сенчеста рентиерска дейност.

Лъвицата и Кико отдават под наем на свои по-млади колеги и последователи специфична техника, внос от Русия, чрез която се отключват безпроблемно чисто нови автомобили от марките „Мерцедес”, „БМВ”, „Рейндж Ровър”, „Ауди” и „Тойота”.
Запознати разкриват, че още преди година и половина Светослав Петков и Георги Воденичаров се сдобили с модерно кейлес устройство, познато с наименованието „Куфар”, чрез което улавят, сканират и препращат сигнала на набелязаното за задигане возило от над 10 метра. Автоапашите

броили 70 000 лева за машината

и първоначално ползвали устройството само за свои набези.
Заради стартирала срещу тях полицейска разработка и поставянето им под постоянно наблюдение от цивилни ченгета обаче, Лъвицата и Кико взели решение да се оттеглят от занаята и да припечелват благодарение на познанията си и техниката, с която разполагат.
„Имаме информация, че двамата са закупили общо 3 броя кейлес устройства за разбиване на софтуерни защити на лимузини и джипове, които се отдават под наем на други автокрадци. Така, без да излизат от домовете си, Лъвицата и Кико печелят всяка вечер по няколко хиляди лева”, споделя столичен антимафиот.
Твърди се, че Светослав Петков и ортакът му поддържали различни тарифи за наем на машините – на близки приятели взимали по 1000 лева за денонощие, но от начинаещите автоапаши искали

процент от продажбата на задигнатото возило.

Преди да предоставят под наем машината, Лъвицата и Кико показвали нагледно как се работи с джаджата, като разбивали защитата на джипа на Светослав Петков – „Мерцедес” ML.
Според данни на МВР, само за последния месец от София са откраднати над 40 скъпоструващи автомобила с машините на Светослав Петков – Лъвицата и Георги Воденимаров – Кико. С подобна машина разполага и пернишкия ветеран Валентин Кирилов – Пуйката, който също отдава под наем устройството си. Повечето от откраднатите луксозни возила се изнасят към Арабския свят, а други се разфасоват в автоморги в Перник и региона и частите им се продават в специализирани магазини за търговия с авточасти.
През последното десетилетие Светослав Петков – Лъвицата и аверът му Георги Воденичаров – Кико се утвърдиха като най-оборотните автокрадци на София. Макар да са многократно арестувани, двамата все още не са лежали в затвора.
В края на септември 2018 г. Лъвицата, заедно с ортака си Георги Воденичаров – Кико, бяха засечени в столичния квартал „Витоша“ при опит да задигнат последен модел БМВ. Лъвицата ловко успя да избяга от хайката, но Кико оказа яростна съпротива на ченгетата и пробва да избяга, преди да бъде заловен след щуро преследване. Дни по-късно обявения за издирване Светослав Петков- Лъвицата извади алиби, според което е бил с приятелката си извън София по време на автомобилната кражба и последвалото преследване. От полицията обаче откриха негово ДНК в задигнатото возило. Въпреки това Лъвицата отрече да е бил на местопрестъплението с твърдението, че

неговото ДНК е оставено от Кико,

тъй като двамата всеки ден играели футбол и често носели едни и същи спортни екипи, които си разменяли. Той беше освободен от съда, а делото срещу него и Кико дори още не е стартирало.
На едно от заседанията за мярката за неотклонение, Лъвицата дори обвини в кражба антимафиотите от отдел „Кобра”. Пред съда Светослав Петков разказа, че при обиск у дома му ченгетата са му откраднали 20 чифта луксозни слънчеви очила и тузарски часовник „Омега“ на стойност 15 000 лева. Лъвицата обвини ченгетата и че незаконно са проникнали в жилището на майка Румяна, когато са търсели доказателства за вината му. Маскираните полицаи разбили входната врата на възрастната жена, на която се наложило след това да потърси лекарска помощ заради преживения силен стрес.
„Вече ще почна да пускам жалби срещу полицаите за кражбите, които правят, докато тършуват из домовете на хората. Аз съм сред любимите мишени на отдел „Кобра“, който ме ограби. Оттам постоянно ме следят. Наскоро ми бяха поставили проследяващо устройство на колата, което случайно откри мияч на автомивката, където поддържам автомобила си“, нападна антимафиотите Светослав Петков в съдебната зала през 2019 г., преди да бъде освободен от съда.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.