Жената, блъснала с джип лекарка, се заканила да убие свидетелите

0

Мария Карахристева, обвинена, че умишлено е блъснала младата лекарка д-р Петя Аргирова в Пловдив, се заканвала да убие свидетелите на катастрофата. Това заяви Андриан Божилов, който в момента на инцидента също е карал по бул. “Пещерско шосе”.

“Много ясно си спомням как кола навлиза в насрещното. Бях на около 100 метра и, наближавайки, видях едно момиче да лежи в кръв, а мъж и жена се караха отстрани. Не беше удобно да сляза веднага, но майка ми излезе и отиде при тях”, разказа пред Окръжния съд 31-годишният мъж.

След като паркирал колата, Божилов се приближил до мястото на инцидента и установил, Карахристева е блъснала младата жена. Майка му и другият очевидец обяснили, че водачката се заканила да ги убие “Доближих се и ѝ държах сметка как може да заплашва майка ми. Тя се държеше супер неадекватно тази жена”, спомян си мъжът.

Съдия Силвия Цанкова поиска от Андриан Божилов да поясни какво точно е било поведението на Карахристева в онзи момент. “Майка ми и това момче казаха, че ги е наричала “нефелими” (б.а. нефелим – човек без душа) и че щяла да ги блъсне и тях някой ден, като ги види.

Екшънът се разигра на 30 юни 2021 г. Според обвинението Мария Карахристева е шофирала джипа си по “Пещерско шосе”, когато е навлязла в насрещното и е блъснала 32-годишната д-р Петя Аргирова. В резултат на катастрофата лекарката е получила средна телесна повреда. Щом излязла от колата, Карахристева крещяла на очевидците да не помагат на пострадалата, понеже тя била “сатанистко изчадие”.

Източник: Kriminalno.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.