Лекарката от Враца, дала положителна проба за алкохол: Нямам никаква представа как се е получило

0

Нямам никаква представа как се е получила тази положителна проба. Вече бях с хипертонична криза и ми бяха направени инжекции по повод сваляне на кръвното налягане. Това разказа пред bTV д-р Диана Димова, която даде положителната проба за алкохол.

При тежка катастрофа във Враца преди дни загина 3-годишно дете. Близки на детето твърдят, че линейката се е забавила, а д-р Димова е била пияна.

От полицията потвърдиха, че пробата ѝ с дрегер за алкохол е положителна. Инспекторите започват проверка в спешното отделение на Враца, след като 3-годишно дете почина в катастрофа.

Колата, в която е пътувало детето, се е обърнала в дере, след като е поднесла на мокрия от дъжда път. Шофьорът е карал с висока скорост – над 100 км/ч, не е употребил алкохол или наркотици. Детето не е било в столче, а в ръцете на майката.

„Аз съм с високо кръвно и пия лекарства, които са съвместими с повишаване на кръвната проба. Дрегерът, който е направен в центъра отчита и стари проби“, добави д-р Димова.

Тя подчерта, че е направила теста за алкохол, защото не е имало причина той да отчете положителен резултат.

„Самата аз бях сигурна, че нямам проблем. Факт е, че се движа с автомобил, как мога да дам такава положителна проба. Потвърди се и от самите ми колеги, че нямам такъв проблем. Важна е адекватността на действията в онзи момент“, добави тя.

„Моето работно време е от 19:30 часа, аз отидох на работа в 19:00 часа, а сигналът се подаде в 19:03 часа. Ние тръгнахме веднага. В 19:04 часа линейката излетя, пристигнахме в 19:09 часа. Видяхме какво е положението. От полицията помогнаха колата да бъде повдигната. Детето беше напълно смазано. Близки го издърпаха и буквално го хвърлиха в линейката, а ние потеглихме“, каза лекарката.

„Детето беше без жизнени показатели, направихме реанимация в линейката, но детето беше мъртво. То беше мъртво не от момента, в който го извадихме, а от доста преди това“, обясни д-р Димова.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.