ГДБОП разби нова схема: Българка набира чрез принуда българи за просия в Швеция

0

ГДБОП извърши процесуално-следствени действия по разследване срещу престъпна група, набирала чрез принуда българи да просят в Кралство Швеция, съобщиха от МВР. За 24 часа е задържана 57-годишна жена, пише Dariknews.

Акцията се е провела на 10 януари в с. Глава, община Червен Бряг, и е част от международна специализирана полицейска операция. По случая има образувано разследване в окръжната прокуратура в Плевен, след постъпила оперативна информация.

Групата се състои от шестима души, всеки от които изпълнява строго определени задачи. Основните участници се намират на територията на Кралство Швеция, допълват от МВР.

Претърсен е адрес в село Глава, намерени и иззети са шест мобилни телефона, четири СИМ карти, списъци с отразени парични суми, тефтери, съдържащи данни за отчитани парични суми от жертвите на трафика, както и други документи, свързани с престъпната дейност.

Предстои изготвяне на европейски заповеди за арест на останалите участници в групата. Действията продължават съвместно с шведските власти, уточняват от полицията.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.