Разкрития: Стрелецът по Трето РПУ правел бомби в мазето си

0

Мъж откри стрелба по Трето РПУ в София тази сутрин. Стрелбата завърши с пострадал полицай, а извършителят бе задържан. Преди години органите на реда са откривали самоделни взривни устройства в мазето на същия човек, съобщи БТВ.

По непотвърдена информация преди да стреля, мъжът се обадил на 112 и предупредил какво смята да извърши. От полицията не потвърждават това официално. Сутринта стрелецът е дошъл пред 3-то районно и е открил огън, точно когато се е извършвала смяната на полицаите. За щастие, оръжието е било насочено не към тях, а към фасадата на сградата. Малко след това стрелецът е задържан.

Мъжът е стрелял с дългоцевно ловно оръжие, което няма разрешително. След кратка схватка, е задържан за секунди, близо до бул. „Константин Величков“. При ареста единият от полицаите е получил нараняване по лицето, но раната е обработена на място от екип на Спешна помощ. Служителят на реда е отказал хоспитализация. Вторият пострадал е с рана на главата.

„Бяха повалили един едър мъж по очи с белезници и след това с нещо, като одеяло или не знам какво го докараха тук. Той беше адекватен. Беше си надигнал главата, с бяла лента на главата. Не съм чула изстрелите“, разказва Добринка Велева, очевидец на ареста.

Извършителят е откаран в психиатрично отделение. Изяснява се как се е сдобил с оръжието.

По информация на bTV това не е първият сблъсък на извършителя с органите на реда. Преди време след сигнал, той е арестуван за притежание на взривни вещества в мазето си. Наша проверка на конкретни адреси в столичния квартал „Света Троица”, където се твърди, че е живеел извършителя, показа обаче, че хората не знаят нищо за него.

„Поне от десет години живея тук и не знам. Дори и името не му чух на този човек“, казва Янка.

„Това е България, тук всичко се случва, не ми се говори“, казва Камен.

Стрелецът има регистрация за хулиганство, а срещу него се води дело за притежание на боеприпаси.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.