Във Врачанско: 3-годишно дете почина при катастрофа, роднини обвиняват парамедик, че е бил пиян

0

Роднините на починалото след тежка катастрофа край Враца 3-годишно момченце са категорични, че линейките са закъснели, а една от лекарките е била пияна. Инцидентът стана вчера към 19 ч. на пътя Враца – Криводол, стигна се и до напрежение в Спешния център във Враца.

Колата, в която е пътувало детето, се е обърнала в дере, след като е поднесла на мокрия от дъжда път. Шофьорът е карал с висока скорост – над 100 км/ч, не е употребил алкохол или наркотици. Детето не е било в столче, а в ръцете на майката, съобщава БТВ.

Свидетелка на инцидента подава сигнал на тел. 112, обажда се и на близките. Бисер Йорданов, дядо на починалото момченце, заварва на мястото полиция и пожарна. Пита ги къде е детето и му казват, че е под колата. Това твърди, че го извадил сам, като двама полицаи са му помогнали да повдигне колата. 

Детето не се движило, но не се знае какво точно е бил състоянието му. След това мъжът е извадил и снаха си и я е подал на един от пожарникарите. Сложили я на носилка на пожарната. През това време линейки все още не е имало.

Капка Станева, баба на детето, е карала след първата линейка, която е откарала детето в Спешния център. Тя е категорична, че лекарката в линейката е бил пияна. Твърди също, че дълго време близките на са получавали информация къде е момченцето и какво е състоянието му.

Станева е категорична, че не е имало насилие над медиците в Спешния център. Бащата на 3-годишното момченце е ударил стъклото на вратата, когато са му съобщили, че то е починало.

Предстои да се докаже къде е починало детето – на място или в линейката. В болница в тежко състояние е майката на починалото дете.

Източник: „ТРУД“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.