Парапланерист загина след сблъсък в метео станцията на Мусала

0

Почина парапланеристът, който по-рано днес се блъсна в метеорологичната станция на връх Мусала, съобщи Нова телевизия. Следобед беше проведена спасителна акция в Рила, но за съжаление тя не доведе до благополучна разръзка.

Мъжът беше с множество наранявания, но по първоначална информация те не бяха животозастрашаващи. По данни на Нова телевизия пострадалият е имал фрактури на двата крака и тежка травма в таза.

Към мястото бяха изпратени 10 души спасителен екип. След получено разрешение в акцията се включи и хеликоптер, който отнесе пострадалия към болница в Пловдив.

Въздушната акция беше осъществена от екипаж на вертолет „Кугар“ от състава на 24-та авиационна база Крумово. В 15:15 ч. хеликоптерът от състава на българските ВВС потегли към Мусала, след което успешно транспортира пострадалия до УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив. Там пациентът е бил поет от специализиран медицински екип в 16:25 ч., съобщиха от МО.

За съжаление лекарите не са успели да се преборят за живота му.

Според спасителите мъжът първоначално е оцелял благодарение на това, че е уцелил прозореца, на който е имало и мрежа, което е омекотило удара. На място в метеорологичната станция е имало и лекар травматолог, който е оказал първа помощ на пострадалия.

По информация на Нова телевизия мъжът е един от най-добрите парапланеристи в България и е печелил няколко състезания. Най-вероятно той е излетял заедно с група парапланеристи от Маркуджик.

Източник: „СЕГА“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.