Обрат по делото срещу бившия шеф на НАП Мария Мургина: Прокуратурата е осъдена да й плати 125 хил. лв.

0

Прокуратурата е осъдена да плати 125 хил. лв. на бившия изпълнителен директор на Националната агенция за приходите (НАП) Мария Мургина. Това се разбра от решение на Софийския апелативен съд, според което се увеличава с 95 хил. лв. обезщетението, присъдено на първа инстанция от Софийски градски съд.

„Присъденото по размер обезщетение не съответства на което и да е от незаконните обвинения, нито общо на всички тях“, категоричен е Софийският апелативен съд и добавя, че за две обвинения Мургина е била осъдена на 4 години затвор, а това за принуда е било поддържано 7 години.


„При обезщетяване на такива по вид незаконни обвинения, следва да се отчете, че те са повдигнати на висш държавен служител, поради което дължимото обезщетение следва да бъде определено не само поотделно за всяко от обвиненията, а като се отчете и обстоятелството, че този служител е бил личност с голяма популярност в обществото, високо образован и е бил натоварен със задължения да ръководи проект за реформи“, се посочва още в решението на Софийския апелативен съд.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.