Първи снимки на сърбина Драган, загинал в Пирин, бил много известен!

0

Сърбинът Драган Глисич, открит мъртъв в района на връх Вихрен, в близост до издирвания седмица Пламен Христов е известен алпинист. Живее в Тръстеник и е член на известния планински клуб “ Люктен“, пишат сръбските информационни издания.

Неговото тяло беше намерено вчера, в един от улеите на връх Пирин, а негови колеги от планинския клуб „Люктен“ разкриват, че никой не е знаел, че той ще ходи в България:

„Той отиде в Шар планина и веднага след това трябваше да се върне в Тръстеник. Никой не е имал представа, че ще ходи в България“, разказва приятел на алпиниста.

„Беше изключителен човек, страхотен. Затова предполагаме, че той е видял тялото на българския турист и е тръгнал след него, за да му помогне, мислейки, че е още жив. Най-вероятно е умрял така“, допълва той пред сръбския вестник Kurir.

Глисич е влязъл в България на 30 декември, през ГКПП Златарево и се настанил в къща за гости в Банско. Преминал е границата сам, идвайки от република Северна Македония.

Напуснал хотелската си стая завчера сутринта, излизайки на поход в планината.

Той е паднал вероятно при опит да слезе, за да види, има ли нужда от помощ мъжът в улея под Вихрен. Пламен Христов за съжаление вече е бил мъртъв. Според запознати и двамата туристи са издъхнали от травмите си, почти мигновено, след падането.

Снощи около 21 часа спасителите свалиха телата на загиналите в Пирин в базата си над Кресна. Телата са транспортирани за аутопсия, която ще установи от какво са починали туристите.

Източник: Kriminalno.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.