Гълъбин Боевски върти хотел в Португалия

0

Олимпийският шампион по щанги Гълъбин Боевски върти хотел в Португалия, пише в новия си брой „Галерия“.

 Бившият спортист е управител на бижуто, което се намира на един от най-южните морски курорти. Там здравенякът от Кнежа се е кротнал след митарствата си из Европа, последвали престоя му в бразилския затвор. Припомняме, Боевски беше заловен да пренася 9 кг кокаин от Бразилия към България през 2011 година. Той пътуваше от Сао Пауло към София като придружител на една от дъщерите си – Сара, състезателка по тенис тогава.

 Боевски се оплака, че е купил куфарите в Бразилия и не е знаел за дрогата. Това не попречи властите да му лепнат девет години, като българинът влезе в един от затворите с ужасна слава. Спортист номер 1 на България за 1999 година беше освободен след 24 месеца доста изненадващо. Чу се, че Боевски е спазарил свободата си чрез пълни признания къде и на кого е трябвало да закара наркотика.

 Според слуховете престъпният живот всъщност докара яко борчове на щангиста, затова и през последните години той не се е мяркал в България. Или го е правил доста тайно. Със сигурност е това, че кракът му не е стъпвал в родната Кнежа, тъй като в малкото градче щеше да бъде лесно забелязан. Комшии обаче говорят, че Боевски редовно пращал пари от Португалия, за да оправя старите борчове. И към момента се справя отлично.

Синът на Боевски също като татко си влиза в крими хрониките, като през 2019 получи условно 5 години с изпитателен срок, но след като се споразумя с прокуратурата. Тогава Пол Боевски бе обвинен за притежание на 46. 73 грама наркотици с цел разпространение.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.