„Ние, потребителите“ алармира: Пазете се от измами с медикаменти и уреди за магическо отслабване след празниците

0

Най-вече трябва да внимаваме кой ни предлага тези оферти, така че трябва много щателно да проверим търговеца

Оферти за медикаменти и уреди, които обещават магическо отслабване след празниците, правят потребителите уязвими. Пазете се от измами и рискове за здравето, призова Габриела Руменова от организацията „Ние, потребителите“ и посочи за какво да внимаваме:

Най-вече трябва да внимаваме кой ни предлага тези оферти, така че трябва много щателно да проверим търговеца. Характерното за подобни предложения е, че има много оскъдна информация за този, който предлага сделката. Обикновено една форма за поръчка и най-много някой телефон, на който обаче потребителят, след като вече е купил, много трудно може да се свърже, или пък ако се свърже, не получава адекватен отговор или съдействие. Няма обаче стационарен адрес на търговеца, няма никаква реална възможност ние да се убедим, че той действително съществува и кой на практика седи срещу нас.“, предава БНР.

Другият голям риск е да попаднем на продукт, който не само че няма да доведе до обещаните резултати, но може да навреди на здравето ни. Ако не е посочен производител, това означава, че никой не поема отговорността за безопасността на продукта, добави Габриела Руменова.

За ваша безопасност не приемайте каквито и да било медикаменти без съгласуване със специалист, още по-малко закупени от електронни магазини и социалните мрежи, препоръчват експертите на „Ние, потребителите“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.