Мутри и бизнесмени оцеляват с куршум в главата

0

Ако ти е писано да се удавиш, няма да се обесиш. Тази българска мъдрост с пълна сила важи, както за мутри от ъндърграунда, така и за техните жертви. Не само на Митьо Очите съдбата  се усмихна след серия гангстерски войни. Оживелите по чудо стават доста религиозни, твърдят техни познати. Доста знакови имена успяват да избегнат смъртта като по чудо. Куршумите все пак застигат по-късно някой от тях, други продължават напред, само след време се чува, че враговете им са мъртви, писа „Галерия“.

На 16 януари 2001 година нищо не предвещава, че килър дебне Любен Пехливанов – брат на наследника на Поли Пантев – Георги Пехливанов.

 Той се прибира в къщи около 1:40 през нощта когато на ъгъла на улица Любен Каравелов и Юрий Венелин в София изведнъж чувства, че някой го гледа в гръб. Това, което става след секунда е като в забавен кадър от филм, признава по-късно той. Обръща се и вижда как мъж е с насочено към него оръжие. Не чува изстрела, не усеща и болката, която пронизва крака му. Вади законния си пистолет и успява да застреля килъра си Велизар Върбанов от Червен бряг. Това е едва ли не е единственият случай при който личното оръжие спасява няколко, твърдят полицаи. Повечето от убитите подземни герои са добре въоръжени, с охрана, но това не им помага, когато станат обект на мокра поръчка. Раненият е известен с това, че е от високопоставените хора в силовата групировка СИК. Брат му Георги е сред шефовете на Интер Груп, но имената им много рядко се чуват в публичното пространство. До закриването на застрахователната компания СИК Георги контролирал колона в София. Любен застрелва килъри си на място и така никога никой не разбира кой е поръчителят. Повече атентати срещу него няма

Година по-късно през август 2002 година, поръчков убиец се опита да застреля Димитър Джамов  

Бившият шеф на Федерацията по класическа борба е председател на застрахователната компания „Зора инс“. Куршумите просвистяват посред бял ден около 16,30 часа близо до хотел Хемус. Убийците застигат с мотор Mercedesа на бореца и откриват огън по него. Надупчват го в двата крака и корема. Без да чакат линейка спътниците му го откарват в Пирогов. На мястото са открити 7 гилзи. Животът на бореца виси на косъм, казват тогава докторите. След няколко операции обаче той оцелява. Зарязва бизнеса си се изселва в Пазарджик. Повече името му не се споменава в публичното пространство и не се чува нищо за него.

Куршум в главата застига и самия Киро Японеца. Покушението става на 5 април 2005 година посред бял ден на булевард Васил Левски. Моторист стреля в главата на Японеца и бяга. Оловото прониква през врата на жертвата и се раздробява на седем парчета. След месеци в болницата и няколко животоспасяващи операции сочения за наркобос идва на себе си. Лекарите твърдят, че той на няколко пъти се събужда от комата. Данните на разследващите показват, че куршум хидрошок е улучил Киро. Гилзата на тези оръжия остава в цевта, затова, полицията не може да открие следи. След като беше изписан от болницата Японеца остана парализиран от кръста надолу, но адекватен. Сега вече е напълно здрав. Въпреки че се сочи от МВР за наркобарон, срещу него няма нито едно обвинение за притежание, разпространение или продажба на дрога.

 Жените също не са пощадени от куршумите на килърите.

Бизнесдамата Ваня Червенкова бе надупчена от неизвестен убиец на рибната борса във Варна през юли 2003 година. Въпреки че нападателят бе описан подробно от приятелка на жертвата, той не е открит и до ден днешен.

 Червенкова остана да лежи в началото на борсата 20-ина минути, докато дойде линейка и докторите и полициите открият, че тялото и е пронизано от 6 изстрела.  Според лекарите тя оживяла по чудо. По-късно твърдеше, че е видяла Бог, който й е помогнал да се върне към живота и дори издаде първата аудио-визуална книга „Светлина след смъртта“.

Втори живот живее и манекенката Цеци Красимирова, след като на 6-ти декември, 2003 година на площада „Дам“ в Амстердам килър застреля любовника й Косьо Самоковеца. Разследването установи, че един и същ куршум е убил любовника й и е оцелил и нея.

„На системи съм. Куршумът е в мен. Влязъл е през дясната ми вежда и е заседнал на един сантиметър от главната артерия, много близо до мозъка, само че в носната кухина“, разказва по-късно манекенката. Куршумът беше изваден няколко месеца по-късно и не беше засегнал жизненоважни органи.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.