Брендо с пластична операция? Интерпол го издирва с 2 снимки, не знаят как изглежда

0

Повече от 40 български граждани се издирват с червена бюлетина от Международната полицейска организация Интерпол. Справка в официалната страница на полицейската организация показва, че сред издирваните е и Евелин Банев-Брендо, който е сочен за основна фигура в наркоразпространението на територията на България и региона, пише „Ретро“.

Брендо има 6-годишна присъда от българския съд, издадена през април 2018 година, заради което е обявен за издирване, включително и с червена бюлетина от Интерпол. Той е осъден в Румъния, и в  Италия – съответно на 10 и 20 години затвор. Присъдите му са за извършване на престъпления, свързани с наркотици –  от организирането на трафик, до пране на пари, които са били придобити от продажбите. Банев бе задържан от специализирани полицейски части в Украйна през септември 2021 година по време на акция. В последствие с решение на Киевския Апелативен съд от 21-ви септември 2021 година бе освободен, защото е придобил украинско гражданство.

Впечатление прави, че от България и Румъния соченият за кокаинов крал се издирва с две различни снимки. На тази, пусната от румънските власти изглеждат драстично променен. Разлика има както в прическата, така и в носа му, което навежда на мисълта, че е възможно да си е правил пластични операции. Личните му данни, като три имена, дата на раждане и година съвпадат.  

Съществува предположение, че Брено се е прибрал тайно в България, няколко месеца след началото на войната в Украйна, а мистериозният малък самолет, който българските служби и тези на още три държави засякоха да минава незаконно над тях в началото на юни тази година, бил използван именно от Брендо. Тази версия обаче не се доказа.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.