Удар по Нинова: Съдът върна Кирил Добрев като член на БСП

0

„Преди една година, точно на този ден, бях изключен от БСП. Днес, на същия ден, получих последното съдебното решение, което окончателно утвърждава членството ми.“ Това написа Кирил Добрев в личния си профил във фейсбук.

Той дава и линк към решение на Върховния касационен съд, който оставя в сила решение от 28 октомври 2022 г., с което е отказано поисканото от председателя на партията Корнелия Нинова заличаване на Кирил Добрев и Калоян Паргов като членове на Националния съвет на БСП.

В началото на октомври лидерът на БСП Корнелия Нинова съобщи, че е получила призовка да се яви на разпит и да предостави запис и заверени копия на стенограма и протокол от заседание на Националния съвет на БСП в края на август т.г. по повод образувана прокурорска проверка по жалба на Кирил Добрев.

Тогава Нинова посочи, че Добрев е изключен от партията, а съдът отказа да впише това изключване. Добрев идва на Национален съвет, присъства, изказва се два пъти и сега жали, че не е допуснат на Национален съвет, каза тя.

fakti.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.