Със зъби и нокти: Ромката с размененото бебе ще се бори за русото дете

0

Ромката Севда Михайлова, чието бебе беше разменено с друго новородено, ще се бори със зъби и нокти, за да запази русото момиченце. Тя заяви, че ще иска чрез съда детето да остане при нея. В момента тече разследване за драстичния случай в болница „Шейново“, а досъдебното производство е образувано за умишлена размяна на момиченцата. Има подозрения, че Михайлова е разбрала, че бебето не е нейно, когато са й го донесли да го кърми, но тя е премълчала. Другата майка, от която е дошъл сигналът, два месеца след раждането, запазва мълчание пред медиите.

 Тя е до родила чрез секцио и не е видяла детето си веднага. Когато й го донесли то било вече разменено. Жената се усъмнила и направила ДНК тест, който показва, че не е майка на момиченцето. Проблемът е, че нито полицията, нито прокуратурата могат да наредят децата да бъдат разменени отново, след като категорично е доказано, и  не живеят в истинските семейство.

Може да минат години, докато съдът излезе с такова решение, твърдят юристи. Според източници на „Галерия“ втората майка не е на себе си от притеснения за бебето си. Тя се опасявала, че Севда може да скрие детето. Шефът на болница Шейново д-р Румен Велев обясни как се е стигнало до абсурда с размяната.

„Всяка майка е имала гривничка, съответстваща на гривничката на нейното дете, но размяната е станала като едното дете е било поставено в креватчето на другото дете“, каза той. По думите му няма умисъл в размяната на децата.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.