Касапница! Застреляха осемчленно семейство в окупираната Макеевка

0

Осемчленно семейство е застреляно в окупираната Макеевка, Донецка област. Това съобщи на 27 декември ТАСС с позоваване на градската „администрация“, предаде „Гордон“.

Според агенцията семейството е убито на 26 декември вечерта от автоматично оръжие. Сред загиналите има три деца, като най-малкото е било на една година. Всички членове на семейството са простреляни в главата. Заподозрените са избягали със собствената си кола.

Съветникът на министъра на вътрешните работи на Украйна Антон Герашченко съобщи в „Телеграм“, че загиналите са от ромски произход. Според него за смъртта им може да са замесени членове на „Вагнер“.

„Вагнеристите очакваха да си купят наркотици от мъртвите. Обявената цена обаче им се сторила твърде висока, което се превърнало в причина за екзекуцията. Не е изключено етническата омраза също да е тласнала озверелите вагнеровци към клането“, пишат Геращенко.

РИА Новости, позовавайки се на така наречената „полиция на ДНР“, съобщи, че сутринта предполагаемите убийци са били задържани.

„Трима по-рано осъдени жители на микрорайон Калинински признаха, че са извършили престъплението от користни подбуди, за да откраднат кола и ценно имущество“, се казва в доклада.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.